Doporučení knihy: Oko čarodějnice

Představuje se edice Zrnka temnoty.

uniweb weby

Nelly Černohorská se na českém hororovém trhu uvedla knihou Zlovolné bytosti (2021) a hned nato oslovila Golden Dog se svým rukopisem Oko čarodějnice, který u nakladatelství vychází v listopadu 2021. Nelly tak ukazuje, že je novým, ale velmi silným hlasem na poli českého hororu.

Oko čarodějnice je prvním svazkem edice Zrnka temnoty, kterou chce Golden Dog na český trh přinášet kratší příběhy jak českých, tak zahraničních autorů. Každá kniha představí novelu jiného autora, kdy by počet stran neměl překročit sto padesát klasického „malého“ formátu, v němž jsou knihy Golden Dog vydávány.

Oko čarodějnice je první vlaštovkou, ale nikoli poslední, hned v první polovině roku 2022 se bude možné těšit na dva britské autory. Erik Hofstatter, rodilý Čech, který dlouhodobě žije ve Velké Británii, se představí novelou Vzácný druh (původně vyšlo jako Rare Breeds v roce 2016), a bude ho následovat Ross Jeffery s knihou Zůstanou jen skvrny (původně vyšlo jako Only the Stains Remain v roce 2021).

O čem ale vypráví Oko čarodějnice?

Sofie byla obyčejná osmnáctiletá dívka potýkající se s vlastními problémy dospívání a nevydařenými vztahy. Vše se změnilo poté, co její matka, milovnice starožitností, pověsila na stěnu zrcadlo. Rázem se ocitla v soukolí bizarních událostí, jež hrozily skončit katastrofou. Ve městě začaly mizet dívky. Pachatel po sobě nezanechal žádné stopy a policie tápe. Jakmile se ztratí i Sofiina mladší sestra Alice, začíná závod s časem a vítězství je nejisté.

Děj knihy Oko čarodějnice umně spojuje problémy dospívání, s nimiž se musí hlavní hrdinka – a nejen ona – vypořádávat, s téměř až klasickým hororovým námětem – čarodějnictvím. Nelly Černohorská svou druhou knihou potvrzuje, že patří mezi jména českého hororu, která nezapadnou.

Oko čarodějnice je na trhu od 15. listopadu 2021.

Odkaz pro objednání knihy: https://www.goldendog.cz/produkt/oko-carodejnice/

O nakladatelství Golden Dog

Nakladatelství Golden Dog se zaměřuje na horor, thriller, detektivku a další žánrovou literaturu (fantasy, scifi). Jedním z cílů nakladatelství je podpořit české hororové autory, vydávat je pod jednotnou značkou a spojit je tak v soběstačnou a fungující skupinu.

Více na www.goldendog.cz


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy