Dvě nehody v neděli, jedna v pondělí na silnicích Vysočiny

V neděli 25. a v pondělí 26. března zasahovali hasiči na Vysočině u tří nehod, zranili se při nich dva lidé, které zdravotníci museli ošetřit. Ve dvou případech museli policisté uzavřít po dobu zásahu dopravní provoz.

uniweb weby

Okolo půl osmé ráno havaroval v neděli u Modlíkova na Havlíčkobrodsku osobní vůz, který se po nehodě převrátil na střechu. Nehoda si vyžádala zranění jedné osoby a skončila v péči zdravotníků. „Na místě zasahovali profesionální hasiči z Havlíčkova Brodu společně s dobrovolnými hasiči z Přibyslavi,“ popsala první havárii Petra Musilová, tisková mluvčí krajských hasičů na Vysočině s tím, že po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému byl provoz na komunikaci omezen.

Zraněním řidiče skončila v neděli dopoledne také dopravní nehoda osobního vozidla na silnici u Kamene na Pelhřimovsku. Po deváté hodině dopoledne vyjeli na místo profesionální hasiči z Pacova. „Při nehodě se zranil řidič vozidla a skončil v péči zdravotníků, kteří jej po nezbytném ošetření na místě události převezli sanitním vozem k dalšímu ošetření do pelhřimovské nemocnice,“ doplnila Petra Musilová.

Třetí nehoda osobního vozu u Štěměch na Třebíčsku si vyžádala také jedno zranění. „V neděli po půl šesté večer vyjeli profesionální hasiči z Třebíče společně s dobrovolnými hasiči ze Želetavy k dopravní nehodě osobního vozu na silnici u Štěměch. Vůz skončil po nehodě mimo komunikaci v příkopu. Při nehodě se lehce zranila jedna osoba a skončila v péči zdravotníků,“ dodala Petra Musilová.

K dopravní nehodě osobního vozu v Havlíčkově ulici v Chotěboři vyjeli po půl čtvrté ráno profesionální hasiči z Chotěboře. „Ve voze zůstal po nehodě zaklíněný zraněný řidič, který cestoval sám. Hasiči k jeho vyproštění použili speciální hydraulické nářadí. Ihned po vyproštění byl zraněný muž předán do péče zdravotníků, kteří jej po nezbytném ošetření na místě události převezli k dalšímu ošetření sanitním vozem do nemocnice. Hasiči provedli na havarovaném vozidle protipožární opatření a místo události technicky zabezpečili,“ uzavřela tisková mluvčí.

Osmadvacetiletý řidič osobního vozu Seat Toledo jel ve směru od Havlíčkova Brodu a v Chotěboři z dosud nezjištěných příčin přejel do protisměru a následně vlevo mimo silnici. „Aut narazilo do kovového zábradlí, od kterého se odrazilo a sjelo zpět na komunikaci, kde najelo na vyvýšený ostrůvek a poté na vyvýšenou část kruhového objezdu, kterou přejelo a zastavilo se za kruhovým objezdem. Při dopravní nehodě došlo k těžkému zranění řidiče vozidla, který musel být po vyproštění z havarovaného auta převezen vozem zdravotnické záchranné služby do nemocnice v Brně, kde byl hospitalizován. K jinému zranění osob nedošlo. Alkohol nebyl vzhledem k rozsahu zranění řidiče na místě nehody zjišťován, cestou integrovaného operačního střediska byl zajištěn odběr krve v nemocnici. Při dopravní došlo ke škodě v celkové výši 95 000 korun,“ doplnila popis poslední nehody Dana Čírtková, tisková mluvčí krajských policistů na Vysočině.






Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy