Havlíčkobrodští zápasníci bilancovali rok 2017

V roce 2017 získali zápasníci TJ Jiskra Havlíčkův Brod na Mistrovství České republiky v roce 2017 mezi jednotlivci celkem 31 medailí. Sezonu tak hodnotí jako úspěšnou.

uniweb weby

„Oddíl vykazuje okolo 150 aktivních členů. V soutěži jednotlivců na mistrovství České republiky brodští zápasníci vybojovali čtrnáct titulů mistrů ČR, deset stříbrných a sedm bronzových medailí. V celostátní seniorské ligové soutěži družstev muži obsadili druhé místo,“ uvedl trenér Zdeněk Švec, který se stará společně Tomášem Šimkem, Miroslavem Švecem, Jiřím Zachariášem, Radkem Satrapou a Zdeňkem Kocmanem o úspěšné havlíčkobrodské borce.

Oddíl pořádá nejen Mistrovství České republiky a ligové soutěže, ale také velký mládežnický mezinárodní turnaj, který je věnován brodskému zakladateli zápasu panu Františku Červínovi. Oddíl udržuje pravidelný kontakt s oddíly na Slovensku, Maďarsku, Německu, Ukrajině, Polsku, Chorvatsku, Švédsku, Bělorusku, Dánsku, Itálii a Holandsku.

„Významnou událostí bylo pro Havlíčkův Brod a celý Český zápas předání bronzové medaile Marku Švecovi z OH v Pekingu na havlíčkobrodském Havlíčkově náměstí za účasti předních představitelů z Olympijského výboru v čele s Jiřím Kejvalem a zástupců města Havlíčkův Brod a Svazem zápasu.

Velkým přínosem pro oddíl bylo v roce 2002 přidělení od Svazu zápasu České republiky Sportovního centra mládeže ( SCM ), které výrazně napomáhá při výchově mladých talentů. V rozvoji mládežnického sportu nám napomáhá ZŠ Štáflova.

Velké poděkování patří vedení TJ Jiskra Havlíčkův Brod, kraji Vysočina, vedení města Havlíčkova Brodu, které nám zabezpečuje velice kvalitní tréninkové zázemí a pomáhá finančně zvládat zahraniční soutěže a všem sponzorům. Chtěl bych poděkovat všem, kteří pomáhají brodskému zápasnickému oddílu dosahovat těchto výsledků,“ dodává Zdeněk Švec.

Reprezentace

Mistrovství Evropy – kadet – Sarajevo – Bosna a Hercegovina
58 kg DANIEL Michal – 13. místo

Mistrovství Evropy U23 – Szombathel - Maďarsko
59 kg MILICHOVSKÝ Libor –13. místo

Mistrovství Evropy – muži – Novi Sad – Srbsko
66 kg NOVÁK Michal – 19. místo
75 kg VARGA Oldřich – 18. místo
80 kg NOVÁK Petr – 8. místo

Mistrovství světa – muži – Paříž – Francie
66 kg NOVÁK Michal – 13. místo
75 kg VARGA Oldřich – 15. místo
80 kg NOVÁK Petr – 19. místo

Německá liga 
66 kg HAUSER Michal – TSV Kottern
60 kg MILICHOVSKÝ Libor – RVE Lugau
66 kg NOVÁK Michal – RSK Gelenau
85 kg NOVÁK Petr – KSCS Motor Jena
80 kg VARGA Oldřich – AC Germania Artern



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy