Katolické gymnázium buduje nové učebny. Uspělo v žádosti o dotaci

Do konce příštího roku vyroste v areálu Katolického gymnázia nová budova s moderními učebnami pro výuku jazyků a přírodovědných předmětů.

uniweb weby

Zřizovatel školy byl úspěšný v žádosti o dotaci z Integrovaného regionálního operačního programu. Plánované náklady nové budovy s učebnami a vybavením jsou 88,4 milionů Kč. V těchto dnech bagry odvážejí suť z původní přístavby, která se nacházela podél zdi pod zimním stadionem. Nová výstavba bude za školního provozu. Studenti o výuku nepřijdou. 

„Naplánoval jsme výuku tak, aby mohla probíhat i po dobu bourání i výstavby. Za několik měsíců zde vyroste bezbariérová budova se dvěma patry a podkrovím. Počítá se se dvěma jazykovými učebnami pro interaktivní výuku jazyků s využitím počítačů. Díky modernímu vybavení a novým učebním pomůckám bude výuka méně teoretická a více názorná,“ popisuje ředitel Vít Feldbabel. 

Učitelé si sami vybrali vybavení do nových učeben

Škola připravovala žádost o dotaci celý rok. Zapojili se i učitelé, ti si sami naplánovali budoucí učebny a vybrali pomůcky za 10 mil. Kč. Součástí projektu jsou také venkovní úpravy a vysokorychlostní internetové připojení v celé budově. K získání dotace muselo Katolické gymnázium najít spolupracující základní školy. Patří mezi ně například ZŠ Na Kopcích v Třebíči nebo základní školy v Jaroměřicích nad Rokytnou a Okříškách. Škola také oslovila sedm firem z regionu a vysoké školy, se kterými bude spolupracovat. Zaměstnanci firem a akademičtí pracovníci se budou podílet na výuce. 

„Dotace z Integrovaného regionálního operačního programu (IROP) tvoří 95 % způsobilých výdajů, tj. 79,7 mil. Kč. Zbývající část bude hradit vlastník budovy – Biskupství brněnské,“ vysvětluje zástupkyně ředitele pro ekonomiku Zdeňka Matějková. Vzhledem k tomu, že je celý areál památkově chráněn, můžeme veškeré rekonstrukce dělat pouze se souhlasem „památkářů“ a pochopitelně také se souhlasem vlastníka.

Katolické gymnázium Třebíč se svými 335 studenty sídlí v areálu bývalého kapucínského kláštera postaveného na konci 17. století. Celý areál plánuje postupně zřizovatel školy, Biskupství brněnské, zrekonstruovat.  


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
22.09.2017 17:37




0 +
 

Hlavní zprávy