Koncert pro Světlušku na Ostrově

Český rozhlas Vysočina uspořádal ve sváteční den v pátek 17. listopadu další z koncertů pro nadační fond Světluška, který se uskutečnil v Kulturním domě Ostrov v Havlíčkově Brodě. Tentokrát na něm vystoupily regionální dechové kapely Božejáci, Vysočinka a domácí Havlíčkobrodská 12.

uniweb weby

Velký sál byl zaplněn do posledního místa a návštěvníci si mohli poslechnou hezké písničky, či si zatančit. Celou akci provázela slovem moderátorka ČRo Lýdie Jakubičková.

Program nabídl vystoupení tří regionálních dechových kapel – Božejáků, Vysočinky a Havlíčkobrodské 12. Dechová hudba Božejáci s kapelníkem Pavlem Skalníkem hrála písničky k poslechu i tanci, na což se mnozí hodně těšili, a tak byl taneční parket neustále zaplněný. S Božejáky zpívali – Jana Houšková, Petr Bloudek a Lukáš Lejtnar, který také jejich vystoupení uváděl.
Další kapela Vysočinka s kapelníkem Tomášem Vodrážkou, která na těchto minulých koncertech pro Světlušku vystupovala zatím sama, zahrála svůj tradiční repertoár známých skladeb, které jsou mezi posluchači velice oblíbenými. S Vysočinkou zpívali – Dana Bezstarostová, Robert Buš a Ondřej Kolčava. Vystoupení uváděl sám kapelník Tomáš Vodrážka.
Poslední kapelou na jevišti byla domácí Havlíčkobrodská 12. S kapelníkem Zbyňkem Paličkou, který také jejich vystoupení uváděl. Představil také vlastní pěvecké trio – Ivu Kletečkovou, Libora Mlynáře a Jiřího Pospíšila. Tato kapela má široký repertoár písniček našich autorů a hlavně hraje také známé a oblíbené písničky hudebního skladatele Vlasty Dvořáka, rodáka ze zdejšího kraje a svého velkého přítele, se kterým v minulosti hodně spolupracovali.
Konečným vystoupením a poděkováním moderátorky Lýdie Jakubičkové skončil další díl těchto skvělých koncertů ČRo Vysočina a nastal velký potlesk přítomných poté, co sdělila částku, která se na tomto koncertu vybrala, bylo to 66 279 Kč. 

Fotogalerie
Autor: Karel Novotný Článek může obsahovat komerční sdělení.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
ne 19.11.2017 14:31




0 +
 

Hlavní zprávy