Krajskou cenu dostal desetibojař, módní návrhářka nebo lékař

Ve čtvrtek se v jihlavském Horáckém divadle již podesáté udělovala Nejvyšší ocenění Kraje Vysočina za mimořádné počiny i celoživotní práci v nejrůznějších oblastech. Památeční medaile si odnesli nejen osobnosti medicíny či historie, ale také sportovci, umělci či podnikatelé.

uniweb weby

„Nejvyšší ocenění Kraje Vysočina je cestou, jak představit mimořádné lidi, ocenit jejich osobní nasazení a projevit jim úctu za aktivitu v oblasti jejich působnosti,“ vysvětluje hejtman Kraje Vysočina Jiří Běhounek. Jména letošních laureátů schválilo krajské zastupitelstvo v květnu poté, co obdrželo 31 nominací od celkem sedmnácti zastupitelů.

„Přehlížet pozitivní mimořádnost je až přílišný luxus, který si stěží můžeme dovolit. Právě proto významné počiny důsledně spojujeme s konkrétními jmény,“ dodává Běhounek.

Dřevěnou medaili za aktivní propagaci dobrého jména kraje převzal skokan na lyžích Viktor Polášek, desetibojař Jiří Sýkora a Martin Schmied, který se pro změnu angažuje na poli přírodních věd. Skleněnou medaili, symbolizující dlouholetou práci na rozvoji kraje a prospěchu jeho obyvatel, obdrželo hned pět oceněných. Kromě podnikatele Stanislava Bernarda, učitelky Dany Fučíkové a umělců Alfreda Habermanna a Zdeňka Dryšla si skleněnou medaili odnesla také uznávaná módní návrhářka Beata Rajská.

Nejvyšší ocenění v podobě prestižní kamenné medaile pak získali za své celoživotní zásluhy emeritní primář třebíčské gynekologie Miloš Chmelíček a historik Ladislav Vilímek, jehož kartotéka židovských obyvatel Jihlavska, včetně dokumentace obětí holocaustu, patří k celosvětově ojedinělým dílům.

Autor: Vendula Kadlecová

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 29.10.2017 13:52




0 +
 

Hlavní zprávy