Obřadní síň v Havlíčkově Brodě po rekonstrukci slouží

Letos uplynuly čtyři roky od rekonstrukce smuteční obřadní síně v Havlíčkově Brodě, kterou město dlouho připravovalo. Čtyřicet let starý objekt už nevyhovoval, přestože architektonické řešení působilo velmi nadčasově. Vnitřní prostory i zázemí bylo nutné přizpůsobit provozu.

uniweb weby

Práce na rekonstrukci, která představovala výměnu nosné konstrukce, vybudování nového sociálního zařízení, opravy všech rozvodů, rozšíření samotné síně, vznik místa pro pozůstalé, včetně nového vybavení, trvaly půl roku. Rozsáhlými úpravami prošlo venkovní prostředí i vstupní prostory. Po dobu rekonstrukce se obřady konaly v budově Husova sboru v Dobrovského ulici, kostelech Nanebevzetí Panny Marie a sv. Vojtěcha. Celkové náklady na rekonstrukci představovaly částku zhruba 17,5 milionů korun, které město financovalo ze svého rozpočtu.

„Jsem moc rád, že k uvedené rekonstrukci došlo a zlepšily se jednak provozní podmínky, ale došlo i k výrazné architektonické obnově objektu. Ač se jedná samozřejmě o smutné místo, myslím, že jeho současná podoba se líbí všem občanům a neunikne ani většině motoristů, kteří do města přijíždějí. Snad se ještě v brzké době najde dostatek finančních prostředků na vybudování nového parkoviště, jehož projektová dokumentace se  v současné době dokončuje,“ hodnotí rekonstrukci síně po čtyřech letech místostarosta Čeněk Jůzl.

Objekt má v pronájmu Pohřební služba Duben, která v oblasti pohřebnictví působí více jak třicet let. Kromě toho jsou v Havlíčkově Brodě ještě další dvě pohřební služby, jimž je podle potřeby obřadní síň také pronajímána. Síň si pronajímají i okolní pohřební služby z Chotěboře a Světlé nad Sázavou. Pohřební služba Ledeč nad Sázavou a Golčův Jeníkov mají vlastní prostory, v Přibyslavi se smuteční obřady konají především v kostele. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 17.10.2017 13:31




0 +
 

Hlavní zprávy