Opilý muž havaroval na D1

V sobotu 13. ledna po dvacáté hodině večer došlo na 146. kilometru dálnice D1 ve směru na Brno k havárii třiašedesátiletého řidiče nákladní soupravy s maďarskou registrační značkou. Policisté u řidiče zjistili v dechu alkohol.

uniweb weby

„Řidič se plně nevěnoval řízení vozu a narazil do dopravního značení, které v místě označovalo začátek dopravního omezení, značení poškodil. Poté nezastavil a pokračoval dál v jízdě a na 156,7. kilometru přejel z pravého jízdního pruhu náhle na zpevněnou krajnici a následně na travnatý příkop, kde narazil do billboardu. Po střetu se nákladní souprava převrátila na pravý bok a zůstala mimo dálniční těleso,“ popsala událost Dana Čírtková, tisková mluvčí krajských policistů na Vysočině.

Policisté u řidiče dechovou zkouškou odhalili 2,13 promile alkoholu v dechu, opakovaná dechová zkouška ukázala 2,18 promile. Policisté státního příslušníka Maďarska zajistili a převezli ho k vystřízlivění na protialkoholní záchytnou stanici do Jihlavy. Při dopravní nehodě vznikla hmotná škoda v celkové výši 450 000 korun. 

„Řidič je podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení a řidič si po vystřízlivění převzal podezření z tohoto přečinu. Řidič je stíhán na svobodě a ve věci je vedeno zkrácené přípravné řízení.

Policisté také zjistili závažné porušení sociálních předpisů v dopravě, protože řidič nedodržoval denní dobu odpočinku a bezpečnostní přestávky. Za porušení uložili policisté z Dálničního oddělení ve Velkém Beranově dopravci kauci ve výši 70 000 korun,“ dodala tisková mluvčí. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy