Plastové víčko na šampón i kryt na telefon. Bez forem z Šašovic by nebyly

Všude kolem nás jsou plastové výrobky, denně je používáme. Kryty na telefony, PET lahve, víčka a obaly. Například kryt na mobil se musí vystříknout do formy, nejprve se granulát rozehřeje, z něj vznikne hmota a ta se pak vstříkne do formy. Po zchlazení je na světě plastový kryt na telefon. Každý výrobce plastů potřebuje vstřikolis. A právě v Šašovicích u Želetavy se vyrábějí části forem, které se používají pro výrobu plastových dílů na vstřikovacích lisech.

uniweb weby

V areálu americké firmy Milacron v Šašovicích u Želetavy se v těchto dnech dokončuje výstavba nové výrobní haly. Firma nyní vyrábí ve dvou výrobních halách formy pro vstřikolisy určené pro plastový průmysl. S novou halou plánují rozšířit výrobu a také nabírat nové pracovníky.  „Jsme zakázková výroba a části forem pro vstřikování plastů vyvážíme do celého světa. Americký Milacron má své pobočky v Číně, Německu a Indii. V České republice má dva výrobní závody, v Poličce a v Šašovicích. Milacron před dvěma lety vstoupil do české firmy Tirad v Šašovicích. V současné době zaměstnává šašovický Milacron 230 lidí,“ popisuje generální ředitel Stanislav Veselý. Milacronu patří ještě zákaznické centrum ve Vsetíně. Tam se zaměřují na servis a prodej náhradních dílů do strojů, které vyrábějí plastové výrobky. 

V Šašovicích již vyrostla hala distribučního centra, která je v provozu od 1. dubna 2015. V současné době finišují práce na zprovoznění třetí haly. „Postupně sem navážíme stroje a technologii. Vyrábět se zde budou díly vstřikovacích lisů pro závod v Poličce, kde se budou lisy montovat,“ přibližuje Veselý. 

Veřejnost se může do výrobních hal podívat v neděli 28. května

Na neděli 28. května připravuje Milacron v Šašovicích Den otevřených dveří spojený se zábavným programem pro celou rodinu. „Zájemcům ukážeme výrobní haly, stroje a také části forem, které zde vyrábíme. Jsme připraveni zodpovědět nejrůznější dotazy ohledně výroby. Zájemci o práci v administrativě i výrobě se budou moci pobavit s našimi pracovníky,“ přibližuje personální ředitel Ladislav Běhal. Program startuje v 10.00. Děti se mohou těšit na Michala Nesvadbu a na spoustu her a soutěží s odměnou. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 03.05.2017 11:34




5 +
 

Hlavní zprávy