Silný vítr na Vysočině komplikuje dopravu

V úterý 9. ledna v noci zasáhl Vysočinu silný vítr, spadané stromy komplikují na několika místech dopravu. Řidiči hlásili policistům už více než desítku případů omezení dopravy na silnicích regionu. Hasiči kolem poledne registrovali na osm desítek zásahů.

uniweb weby

„Od dnešního časného rána jsme přijali deset oznámení od řidičů, že na silnice popadaly stromy nebo silně větve, a místa jsou tak průjezdná se zvýšenou opatrností. Ve dvou případech padající stromy poškodili projíždějící vozidla – ráno kolem půl páté spadl strom  bezprostředně před projíždějící autobus u Horních Dubenek. Událost se  obešla bez  zranění. K dalšímu případu – pádu stromu na osobní vozidlo došlo kolem půl sedmí na Novoměstsku o obce Sněžné směrem na Daňkovice. I tato událost se obešla bez zranění,“ popsala v úterý dopoledne Dana Čírtková, tisková mluvčí krajských policistů na Vysočině. 

K pravému poledni evidovali hasiči na Vysočině na osm desítek zásahů v souvislosti s počasím. Nejvíce práce měli na Havlíčkobrodsku
„Hlášení o popadaných stromech začali operátoři tísňových linek 112 a 150 HZS Kraje Vysočina přijímat po třetí hodině ráno. Do osmé hodiny ranní vyjeli hasiči na Vysočině k pěti desítkám událostí. Nejčastěji hasiči odstraňovali stromy a větve, které padly na komunikace a bránily tak plynulému provozu. Nejčastěji zasahovali hasiči na Havlíčkobrodsku a Pelhřimovsku.
Odstraňovat stromy z komunikací museli hasiči na Pelhřimovsku například u Antonky, Častrova, Hojovic, Kletečné nebo Mnichu.
Na Havlíčkobrodsku byl zásah hasičů nutný například v Lípě, Pavlově nebo Pohledu.  Před pátou hodinou ráno narazil osobní vůz do padlého stromu na komunikaci u Horního Studence, událost se obešla bez zranění osob.
V Chotěboři v Houbově ulici strhl dopoledne silný vítr část střešní plechové krytiny na rodinném domě. Na místě zasahovaly dvě jednotky hasičů, které střechu provizorně opravily,“ přiblížila Petra Musilová, tisková mluvčí krajských hasičů na Vysočině, s tím, že se všechny události v souvislosti s počasím obešly bez zranění osob. Výstraha platí pro Kraj Vysočina až do úterní osmé hodiny večerní.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 09.01.2018 12:36




0 +
 

Hlavní zprávy