Tip na knihu: Líp už bylo

Jihočeská verze apokalypsy.

uniweb weby

Jiří Sivok je poměrně plodným autorem, kterého si nakladatelství Golden Dog oblíbilo. Zaměřuje se spíš na kratší prózu, což dokazuje jak novela Smrt bývá nehezká, kterou Golden Dog vydal v roce 2020, tak letošní sbírka povídek Pár zbytků pro krysy. Tím ale Jiří Sivok pod hlavičkou Zlatého psa nekončí. Právě vychází další jeho novela, která nese název Líp už bylo.

Líp už bylo je šestý svazek edice Zrnka temnoty, kterou Golden Dog na český trh přináší kratší příběhy jak českých, tak zahraničních autorů. Každá kniha představuje novelu jiného autora, kdy by počet stran neměl překročit sto padesát klasického „malého“ formátu, v němž jsou knihy Golden Dog vydávány.

A o čem že je Líp už bylo?

Dvanáct let po atomové sprše.

Osm let po všudypřítomné temnotě jaderné zimy.

Šest dlouhých roků od doby, kdy lidé zjistili, že z nitra planety Země uniká plyn hubící plody v tělech matek.

A pak je tu Cappy. Jako jeden z mála přežije útok ruských nájezdníků na Temelín a chce se dostat zpět do Českých Budějovic.

Cesta je však nebezpečnější, než si dokáže přestavit.

Neuvědomil si totiž, že…

LÍP UŽ BYLO.

Edice Zrnka temnoty přináší různorodé příběhy a kniha Líp už bylo je toho krásným důkazem. Do rukou se vám dostane postapokalyptická vize jižních Čech. Řekli byste, že taková cesta do Českých Budějovic je něco snadného? Opak je pravdou. A kde že se skrývá to nejhorší zlo? Ale však vy víte. Chodí kolem vás po dvou…

Líp už bylo je na trhu od 10. října 2022.

Odkaz pro objednání knihy: https://www.goldendog.cz/produkt/lip-uz-bylo/

O nakladatelství Golden Dog

Nakladatelství Golden Dog se zaměřuje na horor, thriller, detektivku a další žánrovou literaturu (fantasy, scifi). Jedním z cílů nakladatelství je podpořit české hororové autory, vydávat je pod jednotnou značkou a spojit je tak v soběstačnou a fungující skupinu.

Více na www.goldendog.cz


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy