Tři řidiči o víkendu s alkohol a drogami za volantem

Policisté na Vysočině zaregistrovali o víkendu tři řidiče, kteří usedli za volant pod vlivem alkoholu a drog. Jeden z nich navíc měl zakázané řízení na čtyři roky.

uniweb weby

Dvaačtyřicetiletého muže, u něhož dechová zkouška vykázala pozitivní výsledek, zastavila policejní hlídka krátce před devátou hodinou ráno v sobotu 9. prosince v Kyjovské ulici v Havlíčkově Brodě. „Muž jel vozidlem Škoda Felicia. Naměřená hodnota dechové zkoušky činila 0,39 promile alkoholu, a také opakované měření vykázalo blízký výsledek první dechové zkoušce. Policisté muži na místě zakázali další jízdu a vše zadokumentovali. Dvaačtyřicetiletý muž se bude zodpovídat z přestupku na úseku dopravy před příslušným správním orgánem,“ popsala první případ policejní mluvčí Stanislava Miláčková.

Kolem desáté hodiny dopoledne v Humpolecké ulici v Havlíčkově Brodě zastavili policisté dalšího hříšníka v osobním autě BMW. „U řidiče, sedmadvacetiletého muže z Humpolecka, policisté dechovou zkouškou a testem na zjištění ovlivnění omamnými a psychotropními látkami naměřili 0,21 promile alkoholu, test byl pozitivní na marihuanu. S výzvou k podrobení se lékařskému vyšetření spojenému s odběrem biologického materiálu řidič souhlasil. Policisté muži zakázali další jízdu a zadrželi řidičský průkaz. Zda se v tomto případě bude jednat o trestný čin nebo přestupek na úseku dopravy, ukáže až znalecký posudek z oboru lékařství odvětví toxikologie,“ dodala Stanislava Miláčková.

V Počátkách zastavili v sobotu 9. prosince kolem jedenácté hodiny v noci policisté v Metánově osobní auto Škoda. „Řidičem byl šestačtyřicetiletý muž z Pelhřimovska. Policisté zjistili, že muž má od září roku 2013 okresním soudem vysloven zákaz řízení motorových vozidel na osmačtyřicet měsíců. Test na zjištění ovlivnění omamnými a psychotropními látkami byl pozitivní na amfetamin. S výzvou k podrobení se lékařskému vyšetření spojenému s odběrem biologického materiálu řidič souhlasil. Policisté muži na místě zakázali další jízdu. Vše zadokumentovali a zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí. Šestačtyřicetiletému muži hrozí až dvouletý trest odnětí svobody,“ uzavřela tisková mluvčí.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy