Vánoční trh na žďárském zámku

Kovář, trubači s koledami, dílničky pro děti a k tomu prodej a chytání ryb, vůně svařáku či medoviny, zkrátka vánoční atmosféra se vším všudy. Kus kouzla Vánoc si budete moci odnést 9. prosince od 9.00 do 17.00 ze zámku ve Žďáru nad Sázavou. Adventní trh bude výjimečný i tím, že se bude konat v prostorách, které jsou pro veřejnost běžně uzavřené.

uniweb weby

„Vánoční trh se u nás koná už podruhé a stejně jako loni bude zakončený slavnostním rozsvícením stromku před Muzeem nové generace v 17.00. K tomu bude zpívat pěvecký sbor koledy. Předtím chceme návštěvníkům dopřát zážitek a pohodu v krásném zámeckém prostředí, kam se běžně nedostanou. Třeba do barokní prelatury s freskami nebo do prostor bývalého Muzea knihy,“ popisuje Lucie Herberová, marketingová ředitelka Zámku Žďár nad Sázavou.

Zámecké vánoční dárky a regionální produkty s dlouhou tradicí

Tým Zámku Žďár nad Sázavou tvoří vánoční trh citlivě, pečlivě vybírá prodejce, sází na tradiční výrobky a regionální produkci. „Už loni jsme šli touto cestou a díky pozitivním ohlasům návštěvníků v tom pokračujeme i letos. K dostání tak budou ručně dělané vitráže, modrotisk, na místě pečené vanilkové rohlíčky, ryby z rybníků Kinských nesmí chybět. Letos jsme také připravili zámecké dárky. Lidé tak mohou své blízké obdarovat víkendem v naší zámecké věži, netradičním dárkem může být třeba balíček „Stluč si svou budku“. Děti si tak pod stromečkem mohou vyrobit ptačí budku,“ vyjmenovává jen malou část Zuzana Kopuncová, hospitality manažerka žďárského zámku.

Adventní dílničky pro děti každou sobotu

Na malé návštěvníky a jejich doprovod čekají dílničky všech možných druhů, a to každou sobotu. „Myslíme na nejmenší. Proto jsme pro ně připravili zajímavé aktivity, tuto sobotu budou vyrábět adventní věnce a svícny, tu další dárkové krabičky,“ dodává Lucie Herberová.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy