Za starý mobilní telefon můžete vyhrát poukázku na nové knihy

Na začátku dubna odstartovala sběrová akce, díky níž mají obyvatelé měst a obcí v Kraji Vysočina možnost vyhrát poukázku na nákup knih v hodnotě 2.000 korun a řadu dalších hodnotných cen. Zapojit se do soutěže nazvané „Odlož mobil v knihovně“ je jednoduché – stačí do označených boxů v knihovně či na úřadě ve zhruba třech desítkách obcí po celém kraji přinést jakýkoliv starý mobilní telefon a označit jej kontaktními údaji.

uniweb weby

Čím více telefonů zájemci přinesou a označí, tím větší šanci mají vyhrát. Soutěž má mimo jiné upozornit na to, že i drobné elektrozařízení obsahuje velké množství různých materiálů, které se odbornou recyklací vrací zpět do oběhu. Díky tomu není potřeba je nově vyrábět nebo těžit. Nejúspěšnější knihovna s největším počtem vybraných mobilních telefonů navíc získá 15.000 korun. Odlož mobil v knihovně je společný projekt kraje a neziskové organizace ASEKOL, která provozuje kolektivní systém sběru vysloužilého elektrozařízení.


Průběžně aktualizovaný seznam zapojených knihoven a úřadů včetně podrobnějších informací, pravidel atd. naleznou zájemci na stránkách www.odlozmobil.cz.


Umístění červených kontejnerů ve vašem okolí najdete na www.cervenekontejnery.cz.


TZ: Havlíčkův Brod

Fotka od Bruno /Germany z Pixabay


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy