Kraj Vysočina pokračuje v podpoře zachování prodejen potravin i dalších služeb na venkově

Rada kraje Vysočina doporučila zastupitelstvu kraje schválit vyhlášení programu Venkovské služby 2024.

0

Před 2 měsíci

Kraj testuje využití a funkci nepůvodních dřevin v lesích

V souvislosti s probíhající klimatickou změnou dochází k výrazným proměnám, mimo jiné, i v lesním hospodářství. Při obnově lesa je více kladen důraz na druhovou pestrost, doposud se vysazovaly zejména původní dřeviny využívané ve zdejší dosavadní lesnické praxi.

0

Před 2 měsíci

V únoru se v Sociálním centru Kraje Vysočina v Jihlavě otevře nová poradna Vysočina pečuje

V prostoru jihlavského Sociálního centra Kraje Vysočina se nová služba zaměří na pečující osoby. Poradna s názvem „Vysočina pečuje“ bude otevřena v únoru 2024 a bude bezplatně nabízet podporu všem, kteří pečují o své blízké v domácím prostředí, na péči se připravují nebo sami potřebují péči zajistit.

0

Před 2 měsíci

Výstava Region Press Foto 2023. K vidění jsou snímky ze šestnácti vysočinských médií

Milovníci fotografií si v sídle Kraje Vysočina přijdou na své. Až do konce ledna 2024 je v přízemí budovy B a také o dvě patra výše, před zasedací místností, k vidění výstava Region Press foto 2023. Tradiční expozici už po jedenácté pořádá ve spolupráci s vysočinskými médií Syndikát novinářů.

0

Před 2 měsíci

Lidé hlasují pro nejlepší webové stránky měst a obcí na Vysočině

Hlasování v soutěži Zlatý erb 2024 bylo spuštěno. Už nyní může veřejnost udělit hlasy nejlepším webovým stránkám měst a obcí. Hlasovat lze pro obce s rozšířenou působností (ORP) i pro obce a města, která ORP nejsou. Jeden člověk může v každé z kategorií udělit pouze jeden hlas.

0

Před 2 měsíci

Vysočina slaví, česká ruční výroba skla je na seznamu UNESCO

Ve středu 6. prosince se česká ruční výroba skla dostala na seznam nehmotného kulturního dědictví UNESCO. Slaví tak i Vysočina. Sklářství na Vysočině má totiž více jak čtyřsetletou tradici.

0

Před 3 měsíci

Titul Živnostníka roku získal i včelař z Vysočiny Petr Špaček. Z finále si odvezl druhé místo

Gratulujeme! Kraj Vysočina má svého zástupce mezi vítězi celorepublikové soutěže MONETA Živnostník roku 2023. Ocenění za druhé místo tento týden na pražském Žofíně převzal Petr Špaček.

0

Před 3 měsíci

Telemedicína má pomoci klientům sociálních služeb a ulevit zdravotníkům

Kraj Vysočina bude od jara příštího roku ve svých pobytových zařízeních sociálních služeb testovat zapojení takzvané telemedicíny, která má doplnit lékařskou péči a pomoci částečně vyřešit nedostatek lékařů.

0

Před 3 měsíci

Z půdy moderní učebny. Kraj připravuje přestavbu dvou středních škol

Proměna původně nevyužitých půdních prostor v budovách škol na odborné učebny. Kraj Vysočina připravuje na dvou zřizovaných školách projekty přestaveb.

0

Před 3 měsíci

Po čtyřleté pauze se do sídla kraje vrátí Barevné Vánoce

Balení dárků, ochutnávka tradičních vánočních pokrmů, ukázky tradic, zdobení cukroví a mnoho dalšího čeká na návštěvníky Barevných Vánoc.

0

Před 4 měsíci

Více než tři stovky připojených míst. Kraj rozšiřuje vlastní internetovou síť

Vysokorychlostní optická síť Kraje Vysočina ROWANet se rozrůstá.

0

Před 4 měsíci

Cena hejtmana za společenskou odpovědnost: Kraj Vysočina přijímá přihlášky do soutěže

Staňte se společensky odpovědnou organizací, u které Kraj Vysočina ocení snahy integrace zájmů sociálních, environmentálních a lidskoprávní začlenění zájmů zákazníků do svých provozních činností.

0

Před 4 měsíci

Sháníte stabilizované květiny? Vsaďte na věčné růže!

Květiny jsou bezpochyby jedním z nejkrásnějších a nejvíce obdivovaných darů, které můžeme druhým lidem předat. Květiny nám vytvářejí okouzlující atmosféru a dodávají do našich domovů nezbytný nádech přírody a krásy. Sháníte stabilizované květiny, které vydrží až několik let? Vsaďte na věčné růže z e-shopu www.homedecorhome.cz!

0

Před 4 měsíci

Kraj Vysočina inovuje vozový park. Z dotačních prostředků Národního plánu obnovy zakoupil nový elektromobil

Kraj Vysočina v letošním roce uspěl s žádostí o podporu z finančních prostředků Národního plánu obnovy na pořízení nového elektromobilu a dobíjecí stanice.

0

Před 4 měsíci

Blíží se Veřejné fórum Kraje Vysočina 2023. Proběhne 23. listopadu

Fórum Zdravého kraje je veřejné projednání k celkovému udržitelnému rozvoji příslušného regionu, které se realizuje 1x za dva roky.

0

Před 5 měsíci