Florbalisté z Pacova darovali krev

Členové florbalového týmu z Pacova se rozhodli společně darovat krev a pomoci tak oddělení hematologie a transfuziologie Nemocnice Pelhřimov v získávání nových dárců krve a krevní plazmy. V úterý 13. února přišli mladí florbalisté a florbalistky z týmu Pacovští Honzíci na první odběry, po kterých se mohou stát stabilními dárci.

0

Před 6 roky

Judista Jan Bohdálek vybojoval bronz v turnaji Pohár nadějí

Tradiční turnaj v judu Pohár nadějí hostila koncem ledna Olomouc. Na tatami měřili své síly judisté v kategorii dorostu, ale také muži a ženy do 23 let. Turnaje se zúčastnila kompletní česká špička a také judisté ze Slovenska a Polska. V náročné konkurenci se v kategorii mužů ve váze do 60 kilogramů prosadili judisté z klubu Judo Vysočina. Jan Bohdálek ukázal své kvality a vybojoval si parádní třetí místo, jeho bratr Jakub Bohdálek skončil na solidní páté příčce.

0

Před 6 roky

Nový web připomíná stoleté příběhy z Vysočiny

Desítky až stovky událostí, ale také osobnosti, významné architektonické počiny nebo třeba návštěvy prezidenta Masaryka ve městech na dnešním území Vysočiny dokumentuje nový web Vysočina Tourism www.vysocina100let.cz.

0

Před 6 roky

Do širší nominace Cen Thálie byla vybrána Anna Bazgerová z Horáckého divadla Jihlava

Herecká asociace, pořadatel Cen Thálie vybrala do širší nominace ročníku 2017 herečku Annu Bazgerovou z Horáckého divadla Jihlava. Odbornou porotu zaujala mimořádným výkonem v roli Fanny v inscenaci Vrátila se jednou v noci.

0

Před 6 roky

Středoškoláci z Jihlavy pokračují v bádání, vznikla i originální výstava

Originální makrofotografie přírody i živočichů zdobí od ledna kavárnu v Bezručově ulici v Jihlavě. Nejenže fotografie zaujmou na první pohled, zajímavé na nich je, že pochází z dílny žáků OA, SZŠ a SOŠS Jihlava a Gymnázia Jihlava. Od roku 2016 spolupracují na projektu Krása dokonalosti ukrytá v detailu a za podpory partnera projektu – firmy Českomoravský štěrk – bádají v jinak nepřístupném lomu Kosov.

0

Před 6 roky

Hromadné nehody stále blokují dálnici D1 u Větrného Jeníkova

Dálnice D1 u Větrného Jeníkova stále stojí. Ani přes noc se nepodařilo provoz na vysočinském úseku dálnice zprovoznit, vyprošťovací práce brzdí počasí. Zatím není možné odhadnout, kdy se podaří hromadné nehody odstranit a plynulý provoz se na dálnici vrátí. Stopka navíc komplikuje dopravu na objízdných trasách a například přivaděč k dálnici od Jihlavy ve směru na Havlíčkův Brod byl ve středu kolem 7.00 ranní kompletně ucpaný.

0

Před 6 roky

Dálnice D1 u Jeníkova stojí

Situace na vysočinském úseku dálnice D1 je v důsledku vážných hromadných nehod vážná, zatímco na Brno je s maximální opatrností dálnice průjezdná v jednom odklizeném pruhu, směr Praha od zhruba 12.30 stojí. Optimistické odhady počítají s jejím zprůjezdněním v jednom pruhu až dnes (úterý 16. ledna) kolem 21.00.

0

Před 6 roky

Pražský komorní balet v Horáckém divadle Jihlava

Na sklonku loňského roku Pražský komorní balet premiéroval Rekviem za nekonečno choreografa Tomáše Rychetského, první reprízu mohou diváci zhlédnout v Horáckém divadle v Jihlavě. Večer Pražského komorního baletu připadá v Jihlavě na pátek 26. ledna, a kromě zmíněné novinky budou v rámci programu uvedeny i další dvě kreace v choreografii Tomáše Rychetského a Hany Polanské Turečkové.

0

Před 6 roky

Svatý Martin zvládne zavítat na celou Vysočinu

Necháme se překvapit, jestli v sobotu 11. listopadu přikryje Vysočinu sníh a sv. Martin opravdu přijede na bílém koni. Co je ale už více než jisté, že svatomartinský víkend bude na Vysočině nabitý nejrůznějšími akcemi, lampiónovými průvody i oslavami s dobrým jídlem a hudbou.

0

Před 7 roky

Žáci základních a uměleckých škol tvořili na téma Džungle nebo Stroj času

Do 9. ročníku výtvarné soutěže pro žáky ZŠ a ZUŠ, kterou pořádá Střední uměleckoprůmyslová škola Jihlava-Helenín se přihlásil rekordní počet soutěžících. Celkem 161 mladých umělců tvořilo na téma Džungle nebo Stroj času.

0

Před 7 roky

Domácnosti na Vysočině jsou bez proudu

Silný vítr má na Vysočině na svědomí život mladé ženy, ale také tisíce domácností bez proudu. Energetici bojují s nepřízní počasí a podle možností se snaží problémy na přenosové soustavě vyřešit a znovu zajistit elektřinu do domácností.

0

Před 7 roky

Vichr na Vysočině zavinil smrt mladé ženy

Mladá žena v blízkosti Starče na Třebíčsku nedbala výstrahy meteorologů a vydala se do lesa. Rozhodnutí se ji v neděli 29. října stalo osudným, když na ni spadl strom. Podle krajských hasičů její zranění nebyla slučitelná se životem.

0

Před 7 roky

Horácké divadlo Jihlava má svou černobílou grotesku

Druhou premiérou letošní sezóny Horáckého divadla Jihlava je hra vynikajícího britského, nedávno zesnulého, dramatika Petera Shaffera Černá komedie. Herci jediné profesionální scény na Vysočině ji v sobotu 7. října večer představili zaplněnému hledišti.

0

Před 7 roky

S výběrem střední školy pomůže třebíčským nová brožura

Na základě reakcí z veletrhu Didacta 2016 a ze zkušeností získaných v několika místních firmách připravil třebíčský incomingový tým v čele s radním Pavlem Pacalem brožuru, primárně určenou pro žáky základních škol a jejich rodiče.

0

Před 7 roky

Podoubraví má novou mapa turistických tipů a cyklovýletů

Nová mapa mikroregionu Podoubraví má za cíl připomenout nejkrásnější cyklotrasy i turistické trasy regionu, který je spjatý s horním tokem řeky Doubravy a najdeme ho v severovýchodní části Kraje Vysočina u hranic s Pardubickým krajem. Získat ji můžete v sídle Svazku obcí Podoubraví v Chotěboři nebo na úřadech 28 členských obcí, kterými je například Krucemburk, Havlíčkova Borová, Nová Ves u Chotěboře nebo Ždírec nad Doubravou.

0

Před 7 roky