Srpnový Stock Dobrohostov má nejen v regionu dost příznivců

Ve druhé polovině srpna se každoročně koná festival Stock Dobrohostov, letos se uskutečnil už po dvaadvacáté. Původně jednodenní sobotní akce se v roce 2009 rozšířila o nedělní program s dechovými hudbami, vznikl tak Festival dechových hudeb. V roce 2015 dochází k rozšíření festivalu o páteční program. Hlavní organizátor Peter Kletečka se ohlíží nejen za letošním ročníkem.

uniweb weby

Počet návštěvníků na jednotlivé dny?
Během celého víkendu se v Dobrohostově vystřídalo více než tisíc návštěvníků. Z hlediska zájmu byla - stejně jako vloni - nejúspěšnější neděle s programem dechovek. Máme z toho velkou radost. Nedělní program čtyř velkých dechových hudeb je z principu velmi nákladný, ale v posledních dvou letech aniž bychom snižovali uměleckou laťku, ba právě naopak, jsme v černých číslech. Festival dechových hudeb v Dobrohostově si vybudoval stálý okruh fanoušků, se kterým příští rok vstoupíme do jeho jubilejního desátého ročníku.

Bylo počasí vstřícné?
Předpověď původně nebyla moc příznivá. Ale nakonec jsme měli docela kliku. Velké poryvy větru s deštěm přišly až v závěru pátečního programu, při vystoupení kapely Karakum. Sobota byla v pohodě. V neděli odpoledne během festivalového programu sice v Dobrohostově dvakrát pršelo, ale v obou případech se jednalo o krátké přeháňky, které program moc nenarušily. Jak říkám, měli jsme s ohledem na ne moc příznivou předpověď docela kliku

Která kapela měla asi největší úspěch u obecenstva?
Výborná odezva byla na všechny tři hlavní kapely. V pátek Morava, v sobotu Krausberry a v neděli Šohajka. Kapely se předvedly ve skvělé formě, jak jsme doufali. Ale ani o zbývajících kapelách nemůžu říci, že by zůstaly nějak výrazně v jejich stínu. Obecně lepší pozici měly kapely uprostřed programu, a plně ji využily. V pátek Airback - oblíbená zábavová kapela na Žďársku, v sobotu havlíčkobrodský Traffic Jam - skvělé vystoupení, Liquid Face z Chotěboře zase roztančili publikum po koncertním setu Krausberry. Festival tradičně v neděli uzavírá humpolecká Vysočinka, která je v Dobrohostově velmi oblíbená. Snad byli návštěvníci festivalu s dramaturgií letošního ročníku spokojeni, já tedy byl spokojený v každém případě.

Využili hudební nadšenci při nákupu lístků předprodejní slevy?
V předprodeji si vstupenku zakoupila necelá třetina  návštěvníků - přesně 28,72 %. Podíl je v posledních letech víceméně konstantní. Velká skupina návštěvníků vyčkává do poslední chvíle podle vývoje předpovědi počasí nebo přichází až na koncert hlavní kapely, což samozřejmě respektujeme. V prodeji jsme měli balíček vstupenek (pátek+sobota) za přívětivých 300 Kč, což zvyšující se počet lidí využil. Z toho máme radost a do budoucna doufáme, že podíl dvoudenních návštěvníků dále poroste. Potenciál tady určitě je. Festival probíhá v úžasném prostředí, vzdálenost od Havlíčkova Brodu, Humpolce i Jihlavy je nějakých 10 až 15 km.

Co mohou očekávat návštěvníci festivalu v roce 2018?
Festival bude opět třídenní a uskuteční se v termínu 17. až 19. srpna 2018. Na programu příštího ročníku už začínáme intenzivně pracovat. Předpokládám, že stejně jako v loni line up budeme mít sestavený do konce října.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky


Hlavní zprávy