Poslední aktualizace


Zraněný orel mořský nalezen u Pelhřimova

Na Pelhřimovsku byl střelený orel mořský. Zvíře bylo neschopné letu a jeho zranění následkem střelby z brokovnice bylo předáno ochráncům přírody.

0

Ester Vohradská (Včera)

Stadion Třebíč čeká půlmiliardová modernizace

Zimní stadion v Třebíči prochází kompletní rekonstrukcí za půl miliardy korun. Modernizace zahrnuje nový plášť haly, rozšíření zázemí pro sportovce a zlepšení podmínek pro diváky.

0

Rebeka Schmidt (Včera)

Zápis do registru dárců kostní dřeně

V Jihlavě se během jediného dne zapsalo 77 nových dárců kostní dřeně do registru. Akce "Nábor hrdinů" byla organizována ve spolupráci s Českým rozhlasem. Seriál Smysl pro tumor zvýšil zájem o vstup do registru dárců kostní dřeně.

0

Adam Wágner (Včera)

Aleny Matiášková - Tajemné příběhy a květinová něha

Výstava "Pokoj, něha, krása" přináší díla originální umělkyně Aleny Matiáškové s duchovní malbou a symboly. Komentovaná prohlídka proběhne 18.4.2024 a doprovodí ji paličkovaná krajka Jany Krausové.

0

Ester Vohradská (Včera)

Tajemné stopy minulosti židovské dědictví

Nová turistická trasa "Toulky za židovskou historií města Jihlavy" představuje fascinující příběh židovské komunity ve městě. Prohlídka zahrnuje návštěvu židovského hřbitova, místa bývalé synagogy a nejstaršího židovského města.

0

Ester Vohradská (Včera)

Velikonoční tvoření a pohádka v Dukovanech

Infocentrum Jaderné elektrárny Dukovany nabídne o víkendu velikonoční program pro rodiny. Návštěvníkům budou k dispozici tvořivé dílny na výrobu dekorací a loutkové představení Zvířátka a loupežníci od Dřevěného divadla.

0

Michaela Prokopová (Před 2 dny)

Hejtman plánuje návštěvu Tchaj-wanu

Hejtman Vítězslav Schrek navštíví Taichung na Tchaj-wanu s delegací; jednání směřují k posílení spolupráce v zdravotnictví a sociálních věcích. Bude podepsáno memorandum o spolupráci dvou vysokých škol.

0

Adam Wágner (Před 2 dny)

Revitalizace hradu Kámen odhaluje historii

Práce na obnově památky hradu Kámen pokračují, mimo jiné probíhá revize dešťové kanalizace a odstraňování novodobých konstrukcí. Současně začala výstavba návštěvnického centra. Projekt je spolufinancován EU a celková cena je odhadována na 85 milionů korun. Otevření se plánuje na přelom července a září 2026.

0

Ester Vohradská (Před 3 dny)

Nemocnice obhájily své akreditace

Nemocnice na Vysočině, včetně Havlíčkova Brodu, Jihlavy, Pelhřimova a Nového Města na Moravě, úspěšně obhájily své akreditace. Tyto nemocnice neustále zvyšují kvalitu a bezpečnost péče, splňují vysoké standardy a dodržují pokročilé procesy.

0

Adam Wágner (Před 3 dny)

Mistři tradiční rukodělné výroby

Dva řemeslníci z Vysočiny, zpracovatel kůží Stanislav Novotný a košíkář Josef Pěnča, získali titul Mistr tradiční rukodělné výroby. Toto ocenění uděluje krajské zastupitelství na doporučení Regionálního pracoviště tradiční lidové kultury a ctí mistrovství v tradiční rukodělné výrobě.

0

Lenka Hubingerová (Před 3 dny)

České dráhy zastavují provoz mezi Tišnovem a Novým Městem

České dráhy pozastavily provoz mezi Tišnovem a Novým Městem na Moravě kvůli špatnému stavu kolejí, který ničí kola vlaků. Správa železnic zpochybňuje tento problém, a příčina závady zatím nebyla nalezena.

0

Rebeka Schidt (Před 4 dny)

Očkujte se proti klíšťové encefalitidě a buďte chráněni na 95%

Aktivita klíšťat roste s oteplováním klimatu a šíří se do vyšších nadmořských výšek, což zvyšuje riziko klíšťové encefalitidy. Nejlepší ochranou je očkování, ideálně v podzimních či zimních měsících.

0

Adam Wágner (Před 4 dny)

Přestavba zimního stadionu: Investice za 37 milionů korun!

Rekonstrukce zimního stadionu v Havlíčkově Brodě začne v dubnu a potrvá do konce září. Hlavním cílem je vytvoření nové, širší ledové plochy a zázemí za 37 milionů korun. Hokejový klub BK Havlíčkův Brod si hledá náhradní stadiony pro přípravu a úvodní zápasy nové sezony.

0

Lenka Hubingerová (Před 4 dny)

Kočkodani Rolowayovi se nastěhují do útulného areálu v Zoo Jihlava

Jihlavská zoo připravuje zázemí pro kriticky ohrožené kočkodany Rolowayových, včetně voliéry pro přirozený pohyb. Stavba by měla být dokončena v březnu a noví obyvatelé dorazí v dubnu.

0

Jiří Padevěd (Před 5 dny)

Březen: Měsíc čtenářů a akcí v knihovně!

Březen, jako "měsíc čtenářů", nabídne v Krajské knihovně Vysočiny bohatý program akcí a aktivit, mezi nimiž najdeme přednášky, výstavy, soutěže či burzu knih. Program je určen pro všechny věkové skupiny, od dětí po seniory.

0

Martin Kydlíček (Před 5 dny)