Ani nedělní závody světového poháru v Novém Městě Čechům úspěch nepřinesly

Poslední závodní den Světového poháru horských kol v Novém Městě na Moravě patřil Američance Kate Courtney a Švýcarovi Nino Schurterovi, kteří ve Vysočina Areně zvítězili. Jaroslav Kulhavý měl smůlu, po nevydařeném startu a defektu obsadil až 55. místo.

uniweb weby

Švýcar Nino Schurter je v Novém Městě na Moravě jako doma. Ve Vysočina Areně vyhrál úvodní závod Světového poháru v cross country 2017, celkově šlo už o jeho pátý triumf. Vloni přitom na přitom na Vysočině získal titul mistra světa, svěťák tu vyhrál až počtvrté. 

Nejlépe se z českých závodníků umístil 27. Jan Škarnitzl, který ale, jak se přiznal, myslel na daleko lepší umístění.  „Nebyl to z mojí strany dobrý závod. Ve druhém kole jsem trochu chyboval, a abych se dostal zpátky do skupiny, musel jsem jet trochu přes můj limit. To mě hrozně sundalo. Třetí a čtvrtý kolo jsem byl úplně vypnutej, hodně jsem ztrácel. Byl to boj, hledal jsem nějaké rozumné tempo a až na konci jsem se maličko chytnul,“ dodal nejlepší Čech v závodě.

To českému favoritovi Jaroslavu Kulhavému jsem nejdříve nevydařil start, kvůli defektu jel více než kilometr na prázdném kole a nakonec ještě spadl. „Většinou je to tady buď dobrý, nebo špatný. Po minulých letech, kdy jsem si tu vybral pád, podruhé defekt, tak teď jsem si vybral pád i defekt a zkombinoval to ještě s blbýma nohama a blbým pádem před závodem, kdy jsem si narazil žebra,“ popisoval Jára. „Sešlo se to fakt hodně blbě. Nedá se nic dělat, snad mě to aspoň nakopne do další části sezóny, která je pro mě hodně důležitá,“ dodal.

Dopolední závod žen do 23 let suverénně vyhrála Američanka Kate Courtney. Bikerka stáje Specialized Racing potvrdila roli favoritky a své soupeřky porazila rozdílem třídy. Druhá Britka Evie Richards zaostala o 1:50 min., třetí skončila Švýcarka Sina Frei s mankem více než tří minut.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy