Bojová hra skautů ve Velkém Meziříčí za asistence policistů

V sobotu 11. března po osmé hodině ráno volal na tísňovou linku 158 pracovník Technických služeb Velké Meziříčí, že v Kostelní ulici ve Velkém Meziříčí nalezl v jednom z kontejnerů na tříděný odpad přilepený předmět připomínající nástražný výbušný systém.

uniweb weby

„Kvůli tomu vyjeli ihned na policisté, kteří zjistili, že ve městě probíhá bojová hra skautského oddílu nazvaná Bomba, jejíž účastníci měli za úkol nalézt a následně deaktivovat atrapu nástražného výbušného systému. Jedna z těchto atrap byla umístěna i ve zmíněném kontejneru na tříděný odpad. Policisté se poté spojili se skautským oddílem a všechny rozmístěné atrapy (celkem 43 kusů) ve městě posbírali. Ke zranění osob a ke škodě na majetku nedošlo,“ popsal událost policejní mluvčí David Linhart.

V souvislosti s uvedeným případem apeluje Policie ČR na veřejnost a zejména organizace zabývající se volnočasovými aktivitami dětí, aby při svých aktivitách, venkovních hrách a soutěžích nepoužívaly imitace nástražných výbušných systémů a munice, či jiných podobných předmětů, které by mohly v občanech vyvolat obavy o bezpečnost.

„Vyzýváme občany, kteří najdou předměty připomínající munici, výbušniny a zbraně, aby dbali obzvláště velké opatrnosti a s těmito předměty nijak nemanipulovali a vyčkali do příjezdu policistů, kteří učiní adekvátní opatření,“ dodala policejní mluvčí Stanislava Miláčková.

Detaily události přinesl společensko-informační portál Velkomeziříčsko.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy