Děti se učí netradiční formou anglicky se studentkou jihlavské školy

Aneta Štěpánková, studentka třetího ročníku Soukromé vyšší odborné školy sociální, o. p. s., Jihlava, uskutečnila v závěru října druhou část svého projektu Happy English with student Aneta! Projekt bude pokračovat třetí klíčovou aktivitou v pátek 4. listopadu.

uniweb weby

„Druhou klíčovou aktivitu projektu nazvanou English drawing jsem opět připravila pro děti předškolního věku Mateřské školy Domeček, o. p. s., Praha, a zaměřila ji na osvojování základů anglického jazyka. Děti se zábavnou formou naučily slovní zásobu lidského těla, kterou následně využily při kreslení postavy,“ uvedla Aneta Štěpánková
Cílovou skupinou pro tuto aktivitu bylo deset dětí ve věku od čtyř do sedmi let. Primárním cílem celého projektu, který autorka zpracovává v rámci závěrečné absolventské práce, je vytvoření metodiky, jak pracovat s dětmi předškolního věku při výuce anglického jazyka. Sekundárním cílem je pořízení videozáznamu pro rodiče, kteří mohou sledovat pokroky a nadšení dětí během výuky cizího jazyka. 
Aktivita English drawing obsahovala čtyři části, které zahrnovaly různé metody učení. V první části se děti seznámily s lidským tělem, když obklopily svou kamarádku barevnými brčky. Ve druhé části studentka na jednom z dětí názorně ukázala a pojmenovala klíčová slova. Třetí částí byla skládanka. Děti vytvořily postavu studentky Anety téměř v životní velikosti. Čtvrtá část se týkala už samotného kreslení postavy, na kterém se podílely všechny děti. 
Realizace jednotlivých klíčových aktivit se pravidelně účastní ředitelka Mateřské školy Domeček, o. p. s., Praha. „Anetino nadšení je opravdu nakažlivé. Všechny svoje projekty má pečlivě připravené a jejich samotnou realizaci si s dětmi užívá. Vnímavé děti jí nadšení vrací zpátky a vůbec jim nevadí ani přítomná kamera a cvakání fotoaparátu,“ uvedla Veronika Málková.  Autorka projektu zde už od druhého ročníku působí jako asistent pedagoga. „Získala jsem mnoho nových poznatků, za které vděčím nejen paní ředitelce česko-anglické školky, ale také svým kolegům, kteří mě plně podporují,“ dodala Aneta Štěpánková. Inspiraci a podklady také čerpá Aneta z projektu English4Family, který ve škole připravovala a úspěšně zrealizovala se spolužačkami v zimním období školního roku 2015/2016. Projekt byl zaměřen na výuku cizího jazyka u dětí předškolního věku formou osvojování si známých anglických písniček a procvičování jejich slovní zásoby pomocí her. Z příkladových lekcí byl pořízen kompletní videopořad koncipovaný podle specifických témat, který sloužil k metodické evaluaci dalšími studenty ve výuce. 
Více na komunitě English4Family a webových stránkách školky www.msdomecek.cz.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 30.10.2016 16:26




0 +
 

Hlavní zprávy