Distributor pervitinu najížděl vozidlem na zasahující policisty

Kriminalistům v Třebíči se podařilo dopadnout muže, který distribuoval pervitin, zadrželi ho minulý týden na Náměšťsku, když jel s vozem a převážel desítky gramů drogy. Při zákroku najížděl s autem do policejních vozů, snažil se ujet a policejní auta vytlačoval ze silnice.

uniweb weby

Podezřelým je čtyřicetiletý muž, opakovaně soudně trestaný recidivista, který u sebe měl mimo jiné také plynovou pistoli, kterou kriminalisté zajistili. Obvinili ho ze spáchání zvlášť závažného zločinu a zločinu. Na podaný návrh byl obviněný muž vzat do vazby. 

„Vypátrat distributora pervitinu se kriminalistům podařilo na základě velmi dobrého operativního šetření. Pečlivé prověřování vyústilo v druhé polovině minulého týdne v realizaci, kterou provedli kriminalisté ve spolupráci s policisty Speciální jednotky Dukovany. Podezřelý muž jel před druhou hodinou v noci ve vozidle Opel Astra ve směru na Náměšť nad Oslavou. V katastru Jinošova dali policisté řidiči pokyn k zastavení. Na výzvy ale nereagoval a místo toho se snažil ujet. Při jízdě strhával řízení do protisměru tak, aby ho policejní vozy nemohly předjet. Do policejních aut ve vysoké rychlosti najížděl a snažil se je vytlačit ze silnice. Policisté speciální jednotky jsou ale i na takovéto situace výborně vycvičení, na nebezpečné manévry řidiče bleskově profesionálně reagovali a zvládli zákrok bez toho, aniž by došlo ke střetu nebo havárii. Automobil Opel Astra policisté rychle zastavili a řidiče zadrželi. Muž měl u sebe pistoli, kterou policisté zajistili. Zadrženého odvezli na oddělení policie do Třebíče, kde byl umístěn do cely. Kriminalisté prohlédli vozidlo, kde nalezli sáček s krystalickou látkou o hmotnosti přes šedesát gramů. Další množství krystalických látek nalezli při domovní prohlídce v bytě v Třebíči, kde má čtyřicetiletý muž bydliště. V obou případech se zřejmě jedná o pervitin. Zajištěné látky budou odeslány na odborné policejní pracoviště k provedení expertízy,“ popsala zásah policejní mluvčí Jana Kroutilová

U zajištěné zbraně kriminalisté následně zjistili, že se jedná o plynovou pistoli. 

Policejní komisař zahájil na základě shromážděných důkazů trestní stíhání čtyřicetiletého muže z Třebíče. „Muž byl obviněn ze spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy a dále zločinu násilí proti úřední osobě spáchaného se zbraní, kterou bylo v tomto případě vozidlo,“ dodala Miluše Vostalová, zástupkyně vedoucího oddělení obecné kriminality. Obviněný muž byl v minulosti už více než desetkrát soudně trestán, naposledy byl za drogovou trestnou činnost odsouzen v roce 2011 k nepodmíněnému čtyřletému trestu odnětí svobody. 

Obviněný muž distribuoval pervitin dalším lidem v Třebíči i na jiných místech území České republiky. Drogy zájemcům prodával, nabízel a někdy daroval. Pervitin poskytoval dalším lidem přibližně od loňského podzimu. Minulý týden, když si obviněný muž obstaral a přivážel více než šedesát gramů pervitinu k další distribuci, závažnou drogovou trestnou činnost obviněného muže policisté ukončili. 

„Na obviněného byl podán návrh na vzetí do vazby,“ doplnila Miluše Vostalová. Poté, co soud rozhodl o vzetí čtyřicetiletého muže do vazby, eskortovali ho policisté do věznice.

Případ kriminalisté dále vyšetřují.  Obviněnému muži hrozí za spáchanou závažnou trestnou činnost trest odnětí svobody až na deset let. 



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 15.05.2017 14:10




0 +
 

Hlavní zprávy