Distributora drog policisté zadrželi

HAVLÍČKOBRODSKO: Muž je stíhán na svobodě.

uniweb weby



Kriminalisté havlíčkobrodského územního odboru dopadli muže, který distribuoval pervitin v Havlíčkově Brodě. Zájemcům poskytl několik desítek dávek drogy. V jednom případě poskytl i látku, která slouží k výrobě drog. Podezřelého muže kriminalisté zadrželi, je obviněn ze spáchání pokračujícího zločinu, za který mu hrozí až desetiletý trest odnětí svobody.

Podezřelého muže kriminalisté zadrželi minulý týden v Havlíčkově Brodě, následně byl zadržený muž umístěn do policejní cely.

Na základě shromážděných důkazů zahájil policejní komisař trestní stíhání pětatřicetiletého muže z Havlíčkobrodska. „Zadržený muž byl obviněn ze spáchání pokračujícího zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy,“ řekl mjr. Mgr. Martin Kovařík, zástupce vedoucího oddělení obecné kriminality. Obviněný muž byl v minulosti již opakovaně soudně trestán za různorodou trestnou činnost včetně drogové. Za sebou má i pobyty ve vězení. Brány věznice naposledy opustil na podzim loňského roku. Přesto v drogové trestné činnosti pokračoval i po propuštění. Sám je uživatelem drog.

Muž je obviněn z toho, že přibližně od podzimu loňského roku do doby zadržení distribuoval dalším lidem pervitin a v jednom případě i látku, ze které se drogy vyrábějí. Drogy si od něj zájemci kupovali na různých místech v Havlíčkově Brodě.

Obviněný muž byl po provedení nezbytných úkonů ze zadržení propuštěn a je stíhán na svobodě. Případ kriminalisté dále vyšetřují. 

Za zvlášť závažný zločin lze uložit trest odnětí svobody od dvou do deseti let

por. Ing. Michaela Lébrová, komisařka
10. června 2024


Vizovické Trnkobraní 2024

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
po 10.06.2024 11:23



0 +
 
Hrady.cz - letní kulturní festival 2024

Hlavní zprávy

 

Vizovické Trnkobraní 2024