Dva cyklisté se zranili o víkendu na Havlíčkobrodsku

Těžké zranění utrpěl cyklista v sobotu 8. dubna okolo jedné hodiny po půlnoci při nehodě v Lípě u Havlíčkova Brodu. Další cyklista, patnáctiletý chlapec se vážně zranil devátou hodinou dopoledne na jízdním kole v Čechově ulici v Ledči nad Sázavou.

uniweb weby

Čtyřiačtyřicetiletý muž jel kolem jedné hodiny v noci na jízdním kole ve směru od školy v Lípě na Petrkov. Při jízdě v klesání vyjel v mírné zatáčce mimo komunikaci na travnatý pás, kde narazil do kamenné desky vodní propusti. Po nárazu cyklista upadl na plochu u domu. Při havárii se těžce zranil a zdravotnická záchranná služba ho musela transportovat do brněnské nemocnice. Dechovou zkoušku nebylo možné u cyklisty vzhledem k jeho vážným zraněním provést, byl nařízen odběr krve,“ popsala první havárii policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Patnáctiletý chlapec havaroval v sobotu před devátou hodinou dopoledne v Čechově ulici v Ledči nad Sázavou. „Chlapec se při jízdě podíval za sebe a komunikoval s druhým cyklistou, přitom vyjel na chodník a narazil do rohu domu. Po nárazu hoch upadl na silnici, zranil se a zdravotníci ho museli převézt do nemocnice v Havlíčkově Brodě. U cyklisty policisté požití alkoholu dechovou zkouškou vyloučili. Provedeným šetřením zjistili, že cyklista při jízdě nepoužil ochrannou přilbu,“ dodala Jana Kroutilová.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy