Evropský týden mobility se blíží. Letošní ročník nese téma „Kombinuj a jeď“

EVROPSKÝ TÝDEN MOBILITY – takový název nese kampaň Evropské komise, která se každoročně koná v termínu 16. až 22. září. Cílem kampaně je upozornit na problémy v dopravě a hledat řešení šetrná ke klimatu a životnímu prostředí.

uniweb weby

Do kampaně jsou zapojeny i obce z Kraje Vysočina. Například Jihlava, Pelhřimov, Velké Meziříčí a Třebíč připravily aktivity, které poskytnou veřejnosti příležitosti k vyzkoušení alternativních způsobů dopravy a budou podporovat veřejnou dopravu, chůzi, cyklistiku a jiné formy udržitelné městské mobility. 

„Také Kraj Vysočina letos připravil u příležitosti Evropského dne mobility akci „Den s vodíkem v Kraji Vysočina“, určenou pro odbornou veřejnost, firmy a studenty středních a vysokých škol. Na tuto akci bude navazovat odpolední doprovodný program pro širokou veřejnost,“ informuje Hana Hajnová, náměstkyně hejtmana pro regionální rozvoj, územní plán a stavební řád, Fond Vysočiny a NNO.

Zároveň je možné zapojit se do zářijové výzvy Do práce na kole. Tato výzva chce veřejnost motivovat k pravidelnému pohybu a  aktivní dopravě, která pomáhá zdravějším městům i planetě.

V říjnu se navíc lze účastnit podzimní výzvy 10 000 kroků, kterou pořádá nezisková organizace Partnerství pro městskou mobilitu, z. s. Snahou projektu je, aby lidé zařadili chůzi nebo běh mezi své každodenní činnosti a udělali tak něco pro své zdraví.

Zdroj: TZ Kr-Vysocina.cz

Foto: Pexels / Pavel Danilyuk

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy