Extraligový nováček z Třebíče porazil dvacetinásobného mistra

O pořádnou senzaci se postarali baseballisté Třebíče Nuclears během posledního kola Extraligy, když dokázali porazit dvacetinásobného mistra České republiky na jeho vlastním hřišti. Že nováček soutěže z Vysočiny zvítězí nad Draky Brno, opravdu nikdo nečekal.

uniweb weby

Souboj v Brně byl velkou bitvou nadhazovačů. Draci poslali na kopec nadějného Ondřeje Furka, který na kopci vydržel sedm směn a soupeři nepovolil doběhnout pro bod. Hostující Wesley Judish odházel dokonce devět směn, ve kterých si domácí připsali pouze čtyři hity.

O výsledku tak rozhodla až nastavená desátá směna. V ní Nuclears doběhli pro bod po odpalu Jana Urbánka. To Draci proti novému muži na kopci soupeře Devonu Barkerovi nepředvedli vůbec nic. Devon navíc dva hráče domácích vyprovodil z pálkařského boxu se strikeoutem.

Pro Draky je to nečekaná ztráta, která je po více než dvou měsících sesadila z prvního místa extraligové tabulky.

„Jsme moc šťastní za výhru nad jednoznačným favoritem. Největšími hrdiny byli naši nadhazovači,“ prohlásil Urbánek o výsledku 1:0 nad Draky. Díky překvapivé výhře nad favoritem si Třebíč připsala pátou letošní výhru.

Sobotní odvetu hostil třebíčský stadion Na Hvězdě a brněnský tým musel o těsné vítězství 2:1 bojovat až do konce utkání. Draci se sice ujali vedení už ve druhé směně, ale Třebíč už ve čtvrtém inningu snížila na rozdíl jediného doběhu. Vyrovnaný zápas nabídl po šesti hitech na obou stranách. Za Nuclears si připsali trojmetový odpal David Sklenář a nejmladší hráč Extraligy Marek Krejčiřík, který také stáhl jediný třebíčský bod.

Výkony v utkáních proti jasnému favoritovi byly nejlepší pozvánkou na další kolo soutěže. V něm přivítají Nuclears Na Hvězdě v Třebíči Olympii Blansko. Oba týmy se v uplynulé sezóně potkaly ve finále 1. ligy, ze které společně postoupily do nejvyšší soutěže. Extraligový zápas Třebíče s Blanskem začíná tuto sobotu 10. června v 16.00 a jeho součástí bude takzvaný Army Day. Program slibuje kromě baseballu také nízký přelet bojového vrtulníku během slavnostního zahájení a ukázky armádního výcviku mezi směnami.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy