Fanoušci hokejové Dukly Jihlava a pojišťovny Generali pomohli devítileté Barunce

Pojišťovna Generali věnovala 99 450 Kč na podporu devítileté Barunce, která bojuje s následky dětské mozkové obrny. Výše finanční pomoci se odvíjela od návštěvnosti posledního utkání HC Dukla Jihlava v základní části hokejové extraligy. Generali za každého návštěvníka zápasu HC Dukla Jihlava Barunce věnuje 25 korun.

uniweb weby

„Devítiletá Barunka se na svět rozhodla přijít už v 29. týdnu, kdy vážila pouhých 850 gramů. Je to ale bojovnice a navzdory značnému hendikepu v podobě následků dětské mozkové obrny její okolí pozoruje, jak velké pokroky ve svém životě dělá. Bára tak navštěvuje speciální základní školu a s pomocí maminky a kompenzačních pomůcek postupně zlepšuje své komunikační a pohybové schopnosti,“ vysvětluje Honza Marek, mluvčí pojišťovny Generali.

A právě Báře a dalším třinácti lidem s podobně nelehkým osudem, které vybraly jednotlivé týmy extraligy, se rozhodla pomoci pojišťovna Generali, hlavní partner nejvyšší hokejové soutěže. Její pomoc spočívá ve finančním daru 25 korun za každého fanouška, který navštívil závěrečné utkání základní části extraligy. Darované peníze pak poputují přímo ke konkrétní osobě. V případě týmu HC Dukla Jihlava finanční podpora Barunky díky návštěvě 3978 diváků dosáhla částky 99 450 korun. „Částka spojená s tímto utkáním proto poslouží ke koupi speciálního vozíku, který Barunce umožní samostatný pohyb. A určitě uvítá i speciální tablet, díky němuž se jí bude snáz komunikovat s okolím,“ dodává Honza Marek.

Díky tomu, že fanoušci hokeje na všechna utkání posledního kola hokejové extraligy dorazili v celkovém počtu 74 552, věnuje Generali čtrnácti konkrétním lidem se zdravotními problémy dohromady 1 894 450 Kč. „Částku vybranou při utkání v Mladé Boleslavi s Třincem jsme se kvůli cílenému bojkotu zápasu ze strany fanoušků BK Mladá Boleslav rozhodli zdvojnásobit,“ upřesnil Jan Marek. Jednotlivé příběhy podporovaných lidí najdete na webu stránkách.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 05.03.2018 14:14




0 +
 

Hlavní zprávy