Historické centrum Telče přivítalo tým Handy cyklo maratonu z Vysočiny

Tým složený ze dvou handicapovaných cyklistů jedoucích na handbikerech a dalších šesti amatérských cyklistů dorazil v pátek odpoledne do Telče. Historické centrum města je druhým průjezdním bodem na Vysočině, který slouží jako kontrolní místo letošního čtvrtého ročníku Handy cyklo maratonu 2016.

uniweb weby

Akce, která má za cíl podpořit integraci znevýhodněných – ve smyslu realizovat aktivity zdravých lidí společně s handicapovanými, odstartovala v úterý 2. srpna po poledni z Hradčanského náměstí. Odtud čtyřicítka týmů má za 111 hodin ujet minimálně 2 222 kilometrů. I přesto, že jde o štafetový závod, cyklisté jedou 24 hodin denně a spí v jedoucím autě. Navíc členové týmu musí také řídit doprovodné vozidlo. „Za poslední tři dny jsem napsal asi tak čtyři hodiny. Už asi nejsem schopen se rozumně vyjádřit, ale jsme pozitivní, jedeme dál a uděláme všechno proto, abychom dojeli,“ prozradil v Telči Petr Stejskal, kapitán týmu, který se skládá mimo jiné z členů Handicap Sport Clubu Velké Meziříčí, z. s.

Tým z Vysočiny se rozhodl v maximální možné míře zapojit do myšlenky integrace. Proto ve skupině nejede pouze jeden pravidly předepsaný handicapovaný, ale sportovci z Vysočiny mají hned dva handbikery. „Už jsem ujel přibližně 140 kilometrů, je to náročně, hlavně tím, že se moc nevyspíme. Od úterý to bylo jen pár hodin,“ prozradil Petr Boháček, handbiker ze Žďáru nad Sázavou.

Kvalitní složení skupiny doplňují úspěšní amatérští MTB závodníci. Radek Musil je vítězem závodu 1000 MILES ADVENTURE a celkový vítěz v československém seriálu závodů 24 hod MTB 2016. Richardu Dostálovi, který jezdí na fat bike, patří 6. místo v československém seriálu závodů 24 hod MTB 2016.

Tým Kraje Vysočina jede v konkurenci dalších 39 týmů. Před dnešní půl osmou ranní projel průjezdním bodem Plzeň, pokračuje na Cheb a přes Kladno na Vítězné náměstí do pražského cíle, kde se večer uskuteční slavnostní vyhlášení vítězů.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
so 06.08.2016 11:40




0 +
 

Hlavní zprávy