Kufrujte na Vysočině pro radost i dobrou pohodu

Nalézt lampion uprostřed zimního lesa, procvičit si svůj orientační smysl a protáhnout celé tělo na čerstvém vzduchu může v závěru roku každý, kdo zavítá na některé z tradičních chaloupeckých kufrování. Uskuteční se hned na třech místech Vysočiny, v Brtnici, Novém Městě na Moravě a v Krátké u Sněžného ve Žďárských vrších.

uniweb weby

„Přijďte se po svátcích protáhnout i se svými známými. Vybrat si můžete malebná zákoutí města s parkem, zákruty říčky, starobylé uličky nebo těžší les se skalnatými partiemi. Máme připravených několik tratí, a to jak pro závodníky, tak pro rekreační běžce a děti," zve Marie Rajnošková, jedna z organizátorek akce. 

Kufrovat s Chaloupkami se letos bude: 

Ve středu 27. prosince v Brtnici se startem v sídle ředitelství ekocentra Chaloupky - Široká 378. Cena 40 Kč za jednu mapu (tzn. jednotlivec i rodina, co se jde projít společně, mají stejné vstupné). K dispozici bude horký čaj, voda, případně káva. 

V pátek 29. prosince v Novém Městě na Moravě se startem v Horáckém muzeu na Vratislavově náměstí. Cena 40 Kč/osoba, 130 Kč/rodina. Na přípravě akce spolupracuje Horácké muzeum v Novém Městě na Moravě a Bratrstvo Žďárských vrchů.

V sobotu 30. prosince v Krátké u Sněžného ve Žďárských vrších, se startem na statku č. 2 za kapličkou, se kufrovací "kolečko" uzavře. Cena je 40 Kč/osoba, 130 Kč/rodina. Na přípravě akce spolupracuje Bratrstvo Žďárských vrchů.

Tradicí je, že se kufruje za každého počasí, start je vždy mezi 10.00 a 14.00. Pořadatelé zapůjčí buzolu, uschovají svršky i jiné věci. Nejedná se o žádný oficiální závod, jde spíše o to, aby si příchozí zkusili podle zákresu na speciální mapě obejít či oběhnout vytčenou trasu. 

„Talířem horké polévky v Krátké, chlebem se škvarky v Novém Městě nebo bylinkovým čajem všude pohostíme i letos účastníky našich kufrování. V Krátké se navíc můžete těšit na polévku vařenou na venkovním kotli s obsluhou v horáckém kroji. A v Novém Městě mohou účastníci kufrování navštívit Horácké muzeum zdarma“, uzavírá Marie Rajnošková. 

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy