Letní škola seniorů: Proč se vyplatí chodit o prázdninách do školy

Pět zajímavých přednášek, 10 zastavení, přibližně dvě desítky účastníků v každé obci – to jsou čísla stručně charakterizující Letní školu seniorů, kterou Kraj Vysočina letos pořádá už pátým rokem.

uniweb weby

 „Zatímco školáci si užívají letní prázdniny, my nabízíme seniorům možnost dozvědět se zdarma něco nového a vzdělávat se i v létě, navíc v okruhu svých vrstevníků,“ přibližuje letní vzdělávací cyklus pro seniory náměstek hejtmana pro oblast sociálních věcí Pavel Franěk. V letošním roce se mohou senioři vydat za přednáškami do Havlíčkovy Borové, Hrotovic, Nové Cerekve, Nového Města na Moravě, Okříšek, Svratky, Velkého Beranova, Vilémova, Vladislavi a Vyskytné. „Díky pozitivnímu ohlasu plánujeme v příštím roce rozšířit sérii přednášek už do 20 měst a obcí,“ zve na další ročník školy pro seniory náměstek Franěk.

Letní škola seniorů odstartovala poslední týden v červnu a na konci srpna čeká na „studenty“ závěrečná přednáška Petera Gajdoština na téma Zdraví z rostlin aneb Není zelenina, aby na něco nebyla. „V obcích, kde fungují seniorské kluby nebo nás podporuje vedení obce, míváme návštěvnost tradičně vyšší, často nechybí domácí buchta a dobrá káva, jako například v Havlíčkově Borové, Vyskytné nebo Vilémově,“ vypočítává za organizátory Ludmila Krmášková z odboru sociálních věcí. Ta také dodává, že letos měla mezi seniory zatím největší ohlas přednáška Jany Vejsadové a Františka Novotného nazvaná Rozehrané tóny paměti aneb O hudbě, která uzdravuje mozek i srdce.

Už nyní se všichni dříve narození mohou těšit na příští rok, kdy Letní škola seniorů zavítá do dvaceti menších i větších obcí a opět nabídne účastníkům řadu atraktivních a poučných témat například z oblasti trénování paměti nebo zdraví a zdravého životního stylu.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
10.08.2018 19:31




0 +
 

Hlavní zprávy