Lupiči ze Světlé hrozí za tři trestné činy až deset let

Havlíčkobrodští kriminalisté ukončili vyšetřování případu loupeže, ke kterému došlo začátkem června ve Světlé nad Sázavou. Trestnímu stíhání čelí čtyřiatřicetiletý muž z Frýdku – Místku. Je obviněn ze tří trestných činů. Obviněnému muži v případě prokázání viny hrozí až desetiletý trest odnětí svobody.

uniweb weby

Vyšetřovací spis spolu s návrhem na podání obžaloby předal policejní komisař na Okresní státní zastupitelství v Havlíčkově Brodě.
„Muž je obviněn z toho, že na konci května letošního roku zasílal své známé SMS zprávy, ve kterých po ní pod pohrůžkou násilí opakovaně požadoval zaslání finanční hotovosti. Žena mu požadované peníze nezaslala. V pátek 2. června muž na tuto ženu čekal před jejím zaměstnáním, kde ji však nezastihl. O tři dny později na ni před pracovištěm čekal znovu, kde ji v odpoledních hodinách zastihl a znovu po ní požadoval peníze. Ze strachu s ním žena odjela vlakem do Havlíčkova Brodu, kde po ní čtyřiatřicetiletý muž požadoval, aby vybrala z účtu několik desítek tisíc korun. Tam ale na ženu čekal její známý, a obviněný muž svého jednání zanechal.
V úterý 6. června obviněný muž nastoupil do vlaku, kde opět jela jeho známá a přisedl si do její blízkosti. Znovu po ní požadoval finanční hotovost. Když žena z vlaku vystoupila, obviněný muž šel stále za ní. V místech pod železničním mostem na ní zaútočil, přičemž měl v ruce sevřenou vývrtku a požadoval po ní peníze. Svého jednání zanechal v době, kdy proti němu zakročil náhodný kolemjdoucí, který si jeho útoku všiml a od napadené ženy ho odstrčil. Ke zranění osob nedošlo,“ popsala události policejní mluvčí Stanislava Miláčková.
Policisté krátce po činu čtyřiatřicetiletého muže zadrželi, a umístili ho do policejní cely. Zařízení cely, ve které byl umístěn, poškodil. 
„Muž byl obviněn ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže a přečinů vydírání a poškození cizí věci. Kriminalisté podali státnímu zastupitelství podnět k podání návrhu na vzetí obviněného čtyřiatřicetiletého muže do vazby. Soud rozhodl o jeho vzetí do vazby a policisté ho eskortovali do vazební věznice.  Za trestnou činnost mu hrozí trest odnětí svobody až na deset let,“ uzavřelaStanislava Miláčková.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy