Nové dřevěné hrací plochy propojí generace v Domově pro seniory

Inovativní komunitní projekt instaluje dřevěné hrací plochy pro stolní hry na dvanácti místech, včetně Domova pro seniory na Reynkově ulic v Havlíčkově Brodě. Tyto hry nabídnou zábavu seniorům a jejich rodinám. Podle ředitelky Magdaleny Kufrové projekt podpoří mezigenerační interakci a plánují se zde turnaje pro obyvatele.

uniweb weby

V rámci inovativního komunitního projektu bude na dvanácti různých místech instalováno hrací plochy ze dřeva, přičemž kameny budou sloužit jako figurky. Na těchto plochách bude možné hrát oblíbené stolní hry, jako například Člověče, nezlob se nebo Piškvorky.

Jedním z míst, kde bude možné si zahrát, je Domov pro seniory na Reynkově ulici. Podle ředitelky domova, Magdaleny Kufrové, tento projekt poskytne nejen zábavu pro obyvatele domova, ale také pro jejich rodiny, které je často navštěvují s vnoučaty. Tyto hry nabídnou smysluplné trávení volného času, kde si senioři mohou se svými mladšími příbuznými zahrát různé hry.

'Myslím si, že tyto stolní hry budou u nás velmi oblíbené,' říká ředitelka Kufrová. Domov již plánuje organizaci různých turnajů, které nejen zpestří běžný den obyvatel, ale také podpoří jejich sociální interakce a komunikaci mezi generacemi.

Projekt tak přináší nejen chvíle zábavy a radosti, ale také posiluje vazby mezi seniory a jejich rodinami. V dobře známém prostředí domova pro seniory na Reynkově ulici se tak vytváří prostor, kde je možné zažít příjemné momenty a posílit mezigenerační vztahy prostřednictvím společného hraní.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
UNIWEB - weby od lidí pro lidi

Hlavní zprávy