Odstartujte svou vlastní výrobu cideru s kurzem pro začátečníky

Půldenní kurz výroby cideru se zaměřuje na seznámení s procesem výroby cideru, od výroby moštu z jablek po kvašení. Kurz zahrnuje jak teoretickou, tak praktickou část a je vhodný pro začátečníky i středně pokročilé.

uniweb weby

Ať už jablko padá daleko, nebo blízko od stromu, je potřeba vědět, co s ním můžeme dělat dál! Proto je tady kurz výroby cideru – naučte se z jablek připravit lahodný drink. Na Turistatku Javořice budete mít k načerpání všech potřebných vědomostí v hlavě a zkušenností v rukách zhruba 3–4 hod.

Půldenní kurz výroby cideru.

Obsahem kurzu je seznámení s procesem výroby cideru. V teoretické části se dozvíte jak se z jablek vyrobí mošt a z moštu cider. Porozumíte kvašení moštu na cider, jaké podmínky jsou pro něj vhodné a čemu se vyvarovat. Velká část je věnována problematice CO2 vznikajícího při kvašení, které dává vzniku perlení nápoje, a jsou s ním spojena jistá rizika. V praktické části si ukážeme drcení a lisování jablek. Pro kvasný proce si představíme různé kvasné nádoby.

Kurz proběhne 26. května 2024 13:00 - 16:00 a je určen především začátečníkům a středně pokročilým.

Cidery mohou býr suché, sladké, kyseleé, jořké, perlivé, tiché,... také různě zvrhlé (octové, zoxidované,..), na ochutnávkové vzorky nebude nouze.

Pokud jste z daleka, můžete přenocovat v našem penzionu a dopřát si rekreaci v naší malebné krajině.

Objednávejte na 776717644, nebo na emailu turistatek@seznam.cz.

Filip Novák, výrobce a badatel cidru.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Vizovické Trnkobraní 2024

Hlavní zprávy

 

Hrady.cz - letní kulturní festival 2024