Přebor havlíčkobrodských základních škol V Sadech a Štáflova v šachu

Na dvou základních školách v Havlíčkově Brodě, ZŠ V Sadech a Štáflova se uskutečnily šachové přebory. Nejlepší žáci budou své ZŠ reprezentovat příští týden v Okresním přeboru družstev škol na Havlíčkobrodsku.

uniweb weby

Přebornické tituly získali:

ZŠ V Sadech – kategorie žáků 1. až 5.třída: 1. místo Kvido Wasserbauer (2.B) se 6 body ze sedmi partií, lepším pomocným hodnocením před druhým Tomášem Zvolánkem  a třetím Patrikem Pfeffrem.

ZŠ V Sadech – kategorie žáků 6.-9.třída: 1. místo Michal Žáček s 5,5 body, o pořadí na druhém až pátém místě rozhodlo pomocné hodnocení. Stříbrnou medaili získal Marek Musil, bronzovou Artur Sarkisjan, čtvrtý Michal Rázl, pátý Daniel Lukeš, když všichni získali pět bodů.

ZŠ Štáflova – kategorie žáků 1. až 5. třída: vítěz Erka Bazarsad se 7 body- 100 %. Druhé místo a stříbrnou medaili vybojoval Patrik Zvolánek se 6 body, bronzovou Tomáš Erdenebalchirchukhal 4,5 bodu.

Přebory se uskutečnily v prostorném sálu klubu OKO za účasti padesáti žáků a žákyň. Že je o královslou hru ŠACHY zájem, svědčí účast padesáti žáků a když k tomu připočteme další přebory ZŠ, kde působí členové ŠK Jiskra Havlíčkův Brod jako vedoucí, ZŠ Wolkerova Havlíčkův Brod , ZŠ Lučice, ZŠ a MŠ Okrouhlice, ZŠ Okrouhlice, dostáváme se na číslo 98. 

Urputné boje na šachovnicích do posledního tahu, bodová vyrovnanost, pro více jak polovinu účastníků to byl první větší turnaj, prosadili se již zkušení hráči, kteří mají za sebou již řadu turnajů. Ostatní, zejména v kategorii mladších žáků, prokázali talent. O dramatické situace na šachovnicích nebylo nouze, včetně “šustrmatů”, pochvalu zaslouží všichni!
První tři v kategoriích obdrželi medaili, diplom a věcnou cenu, věnovanou panem starostou. Každý z padesáti účastníků přeborů, obdržel věcnou cenu od ŠK TJ Jiskra Havlíčkův Brod. Nejlepší žáci budou své ZŠ reprezentovat příští týden v Okresním přeboru družstev škol, které se uskuteční v AZ Centru Havlíčkův Brod.

Záštitu nad přebory převzal starosta Havlíčkova Brodu Jan Tecl, MBA, který vítězům předal osobně medaile, diplomy a věcné ceny. Závěrečného vyhodnocení se zúčastnil i tajemník TJ Jiskra Havlíčkův Brod Pavel Mazánek. Pořadatelé ze ŠK TJ Jiskra, kteří organizačně přebory zabezpečovali, velmi děkuji panu Sedlákovi a panu Balounovi za možnost, vstřícnost a ochotu uspořádat přebory v klubu Oko.

Poděkování patří učitelkám ZŠ, Evě Bártové a Andree Závodné, které zabezpečily dozor a účast dětí svých ZŠ, Václavu Adamcovi za bohaté fotografické přiblížení atmosféry přeborů, řídícímu losování a rozhodčímu Karlu Brodinovi, obětavým organizátorkám Marii Satrapové a Marii Paulíkové.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy