Stock Dobrohostov po dvaadvacáté

Hudební festival Stock Dobrohostov vstupuje do dvaadvacáté festivalové sezony. Po ukončení pořádání Rockové Lipnice před třemi lety se Stock Dobrohostov stal nejdéle pořádaným hudebním festivalem na Havlíčkobrodsku. Stock je současně největší přehlídkou regionálních kapel na Vysočině.

uniweb weby

Program jednotlivých dní pak pořadatelé v posledních letech (občas) doplňují o zajímavé hosty…
Festival se uskuteční v areálu letního parketu v Dobrohostově u Havlíčkova Brodu v tradičním srpnovém termínu 18.-20. srpna 2017.

Hlavní kapelou úvodního dne bude Morava, sobotní program pak ozdobí koncertní set Martina Krause s pražskou kapelou Krausberry. A závěr třídenního maratónu bude tradičně patřit dechovkám.
Morava
v letošním roce oslaví třicet let své existence. Kapela s uznávaným kytaristou Jiřím „Api“ Novotným, který jako jediný pamatuje celou éru od založení na jaře 1987, má na kontě sedm studiových alb či také vyprodanou pražskou Lucernu na začátku devadesátých let. Nedávno, po sedmileté pauze se do kapely vrátil původní frontman František „Fany“ Petričko. S návštěvníky festivalu se můžeme těšit na dvouhodinový koncert s největšími hity (Morava, Sblížení) této legendární hudební party z Vysočiny.  To nepochybně ocení mnoho fanoušků kapely, která na Havlíčkobrodsku v posledních letech moc nekoncertovala. Páteční program doplní regionální kapely Airback, Arciskačány a E.M.I.L.

Krausberry
se vrátí na Vysočinu po necelém roce. Na doprovodné hudební akci Podzimního knižního veletrhu v havlíčkobrodském klubu Oko předvedl Martin Kraus se svoji kapelou takové show, že pořadatelé neváhali ani vteřinu s pozvánkou na letní festival do Dobrohostova. Od Martina Krause, enfant terrible českého blues, které bylo v loňském roce uvedeno do Beatové síně slávy, můžeme v jeho osobitém podání očekávat největší hity (Horoskop, Starý časy, Na hrad, Do nebe) i obrovskou dávku energie. Dvouhodinový koncert Krausberry, který bude středobodem sobotního večera, doplní regionální kapely – Mrkev band, Traffic Jam, Spadla klecFortuna a Za notou.
Nedělní program koncipovaný jako festival dechových hudeb představí hvězdu žánru. Dechová hudba Šohajka s kapelníkem a zpěvákem Vojtěchem Ducháčkem má na kontě mj. první místo v soutěži O zlatou křídlovku (1987) a v diskografii třináct původních nosičů. Kapela z moravského Slovácka vystupuje v podlužáckých krojích a řadu jejích skladeb najdeme na kompilacích České muziky či na TV Šlágr. V nedělním programu dále vystoupí dechové hudby Vysočinka, Havlíčkobrodská dvanáctka a Rebelka.

Podrobné informace o programu na webových stránkách festivalu

Předprodej vstupenek za zvýhodněné ceny na všechny tři festivalové dny bude zahájen v červnu. Předprodejní místa: Městské informační centrum v Havlíčkově Brodě, Vinotéka SONG Jihlava a Městské informační centrum v Humpolci. Bližší informace na festivalovém webu.

Ohlédnutí za Stock festem





Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky


Hlavní zprávy