Stříbro a bronz orientačních běžců z Vysočiny

Během druhého říjnového víkendu vyvrcholila sezona orientačních běžců mistrovskými týmovými závody v Dolním Prysku poblíž Kamenického Šenova. Bojů o tituly se účastnili v žákovských kategoriích také reprezentanti KCTM Vysočina, a přestože nepatřili většinou k papírovým favoritům, dosáhli na umístění ozdobená dvěma medailemi.

uniweb weby

V sobotu byly na pořadu klasické tříčlenné štafety. V kategorii H14 (starší žáci) získalo trio Jáchym Hojný, Jan Nechanický a Šimon Mareček druhé místo po strhujícím finiši. Ještě těsně před koncem závodu vysočinská trojice dokonce sahala po zlatu, ale po drobných problémech z toho nakonec byla stříbrná medaile. Statečně bojovala i děvčata v D14 (Kinštová, Sobotková, Blažková). Jejich výkon stačil na páté místo.   
Zahanbit se nedaly ani týmy v kategorii DH12 (smíšené týmy mladších žáků). Trojice Tomáš Prášil, Karel Dundáček a Vojtěch Orany si doběhla v konkurenci 61 štafet pro šesté místo. Nezklamali ovšem ani ostatní, například 15. místo druhé vysočinské štafety bylo příjemným překvapením.
Na start nedělních prestižních závodů osmičlenných žákovských výběrů se postavilo 34 družstev. První tým KCTM Vysočina měl letos poměrně velké ambice, ale v závodě, kde musí klapnout tolik maličkostí najednou, to bývá značná loterie. Tým byl sice pečlivě sestavený a výkonnostně vyvážený, rozhoduje se však na trati. Závod výborně rozběhl Jan Nechanický, který předával na druhé pozici. Boje na dalších úsecích byly velmi tvrdé, nervy dělaly svoje a družstvo z Vysočiny se po drobných chybách pohybovalo mezi čtvrtým a pátým místem. Ve chvíli, kdy to už vypadalo na nepopulární „brambory“, se začaly dít věci. Finišman Šimon Mareček sice vbíhal do závěrečné pasáže závodu s více jak minutovým odstupem na třetí místo, ale zúročil zkušenosti ze sobotního závodu, udržel nervy na uzdě a soupeře, který chyboval, doběhl dvě kontroly před cílem a pak už mu nedal šanci. Vysočina se tak mohla radovat z těžce vybojovaných bronzových medailí! Družstvo KCTM Vysočina běželo ve složení Jan Nechanický, Tereza Kinštová, Tomáš Prášil, Zuzana Stoklasová, Anna Doleželová, Vojtěch Orany, Kateřina Blažková a Šimon Mareček. Skvělý výkon podalo i druhé vysočinské družstvo, které doběhlo na výborném 11. místě.
Medailovým úspěchem tak vyvrcholil cyklus, po kterém část svěřenců KCTM Vysočina již přejde do dorostu. Nicméně pro mnohé z nich se jejich žákovské období završí až na Hrách VIII. letní olympiády dětí a mládeže v červnu 2017 v Brně. 

Kompletní výsledky
sobota 
neděle 
web závodu
 

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 15.10.2016 12:41




0 +
 

Hlavní zprávy