V Jihlavě se za týden uzavře na půl roku Brněnský most

V neděli 1. dubna dojde v Jihlavě k uzavření Brněnského mostu v Hradební ulici kvůli jeho následné modernizaci. Uzavření by mělo probíhat až konce října letošního roku, 1. listopadu by měl být most zprovozněn.

uniweb weby

Dopoledne se most uzavře a veškerá osobní, nákladní i městská hromadná doprava bude vedena po navržených objízdných trasách, most nebude přístupný ani pro pěší.  

Objízdná trasa v centru Jihlavy povede obousměrně Okružní, Havlíčkovou, Fritzovou, Jiráskovou, Dvořákovou a Hradební ulicí. V Okružní ulici bude preferována veřejná doprava, jak linkové regionální autobusy, tak linky MHD. Kvůli zvýšení plynulosti dopravy budou v Okružní ulici upraveny jízdní pruhy a parkování. Na klíčových křižovatkách uvnitř města bude upraven cyklus semaforů.

Tranzitní doprava nad 12 tun povede z Jihlavy na Havlíčkův Brod po silnici I/38, s nájezdem na dálnici D1 Exit 112 s variantním sjezdem do konce června Exit 134 u Měřína dále po II/602 do Jihlavy. Důvodem pro tuto trasu je souběžně prováděná oprava dálnice D1 a uzavření EXITU 119. Po jeho zprovoznění na konci června bude objízdná trasa z D1 svedena na Exitu 119 směr Velký Beranov, dále po II/353 s nájezdem na II/602 a dále do Jihlavy. Trasy budou značeny podle aktuálního stavu modernizace dálnice D1. Ke změnám na této oficiální trase by mělo dojít na přelomu června a července. Objízdné trasy budou důkladně vyznačeny. Poté, co bude navržená objízdná trasa pro tranzit potvrzena a bude odsouhlasena i Ředitelstvím silnic a dálnic ČR a Ministerstvem dopravy, budou automaticky úseky dálnice sloužící jako objízdná trasa průjezdné bez poplatku.

Z vedení objízdných tras pro tranzitní nákladní dopravu bylo zcela vyloučeno město Polná, kapacita průjezdnosti centra neodpovídá očekávanému zatížení.

Pro účely mimořádných událostí, např. uzavření dálnice D1 nebo závažných dopravních komplikací na objízdné trase je připravena i záložní varianta objízdné trasy přes Žďár nad Sázavou, Ždírec nad Doubravou a Havlíčkův Brod.

Informace o průběhu oprav najdou zájemci na stránkách Kraje Vysočina a města Jihlava.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 24.03.2018 10:30




0 +
 

Hlavní zprávy