Vysočina má novou mapu barokních míst

Na devětadvacet zajímavých památek spojených s barokem upozorňuje nově vydaná Mapa barokních míst Vysočiny. Včetně tří praktických tipů na jednodenní i dvoudenní výlety ji pro české i zahraniční turisty připravila příspěvková organizace Vysočina Tourism.

uniweb weby

V mapě najdeme například kostely v Obyčtově, ve Zvoli, Bobrové, Polné nebo na Křemešníku, kláštery v Nové Říši a v Želivě, zámky ve Žďáře nad Sázavou nebo v Jaroměřicích nad Rokytnou, synagogu v Třebíči a samozřejmě také poutní kostel sv. Jana Nepomuckého na Zelené hoře. Mapa s českými a anglickými texty obsahuje také tři tipy na jednodenní a dvoudenní výlety po barokních památkách Vysočiny a k získání bude v průběhu června u všech zapojených partnerů, kteří poskytli informace pro přípravu mapy, nebo na nejbližších turistických informačních centrech napříč Vysočinou. „První výlet Barokní koruna Vysočiny zahrnuje trasu ze Žďáru nad Sázavou, přes Zvoli, Obyčtov, Bobrovou až do Polné, druhý se jmenuje Barokní památky s ochutnávkou piva a láká do Želiva a na Křemešník a třetí výlet s názvem Zámecký okruh začíná v Třebíči, pokračuje do Jaroměřic nad Rokytnou, Náměště nad Oslavou až do Budišova," prozradila Monika Hosová z Vysočina Tourism.

„Touto novinkou cílíme na české ale i zahraniční turisty, kteří se mohou inspirovat letos vyhlášeným Rokem baroka. Mapa představuje barokní perly Vysočiny, které stojí za to vidět, a zároveň přidává tři výletní okruhy," uvedl ředitel Vysočina Tourism Tomáš Čihák s tím, že nový materiál jeho organizace využije k prezentaci na Staroměstském náměstí v Praze. „Největší koncentrace zahraničních turistů je právě na Starém městě, proto jsme si v turistickém informačním centru na přelomu června a července domluvili týdenní prezentaci turistické nabídky Vysočiny zdarma a zahraniční návštěvníky chceme lákat hlavně na baroko," doplnil na závěr Tomáš Čihák.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy