Barmanská soutěž v Brodě zaujala

Obchodní akademie a Hotelová škola (OAHŠ) Havlíčkův Brod uspořádala ve středu 21. března první ročník barmanské soutěže pro žáky středních odborných škol a učilišť. Soutěžilo celkem sedm mladých barmanek a barmanů z celé republiky.

uniweb weby


„Každý soutěžící musel připravit tři porce svého originálního nápoje a použít sirup Monin a Kinley tonic. Na  přípravu barmanského vystoupení byl limit 15 minut a na namíchání tří porcí nápoje bylo pět minut,“ uvedl Leoš Kubeš z OAHŠ, který výborně soutěž konferoval. Soutěžící předvedli své dovednosti ve stylu working flair a show bartending.  Kromě chutě koktejlu  se hodnotilo hlavně barmanské vystoupení, které připomínalo žongléry ve varieté. Někteří soutěžící své vystoupení okořenili i tanečními kreacemi. 

Cenu za nejoriginálnější vystoupení získala Nikola Halová ze SOŠ Lomnice u Tišnova, cenu za nejlepší drink obdržela Jana Bukvová ze SOU Gastronomie Praha a celkovým vítězem soutěže se stal Dominik Buchta, který je studentem 3. ročníku Hotelové školy ve Velkém Meziříčí. Barmanské vystoupení prý trénuje čtyřikrát do týdne a věnuje se tomu už rok a po skončení školy  chce  pracovat v baru. Pořadatelskou školu na poslední chvíli reprezentovala Michaela Knettigová jako náhradnice za soutěžící, která se pár dní před konáním soutěže zranila. Na soutěž se připravovala jen dva dny, a tak není překvapením, že skončila až na sedmém místě.

Komisaři soutěže byli jedni z nejlepších českých barmanů: Ondřej Cempírek a Václav Abraham, který  je držitelem stříbrné medaile z MS 2013 v Praze a bronzových medailí z MS 2012 v Pekingu, MS 2014 v Kapském městě a MS 2015 v Sofii. Šestinásobný Barman roku ČR  Václav Abraham také předvedl svoje barmanské umění. Jeho žonglování se čtyřmi láhvemi potvrdilo získání  všech ocenění. Sklidil ohromný potlesk od přítomných diváků a soutěžících. 



Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 24.03.2018 17:21




0 +
 

Hlavní zprávy