Cuketové hody v Domově Háj

Klienti Domova Háj u Ledče nad Sázavou se připravují na proces transformace, který jim umožní více se začlenit do běžného života. Podstatnou dovedností je i umět si uvařit a právě tyto schopnosti rozvíjí klienti za pomoci projektu Umíme si uvařit, aneb scukněme se s cuketou, čili cuketové hody.

uniweb weby

Poslední březnovou středu projekt vyvrcholil přípravou několika pokrmů, které nakonec složily celé téměř profesionální menu. Pět skupin klientů Domova Háj připravovalo jeden vybraný pokrm. Cuketové hranolky s česnekem a parmazánem představovaly předkrm, polévka byla cuketová s opečenými krutóny a sýrem, hlavní chod se podával v podobě cuketových karbanátků se šťouchanými brambory, nechyběl zákusek – cuketový dort s tvarohovým krémem a k tomu všemu se podávala limonáda z cuketové šťávy, jejíž tvůrci získali pěkný dárek.

Projekt studentek druhého ročníku dálkového studia SVOŠS Jihlava oboru sociální péče cuketovými hody nekončí, naopak bude pokračovat ve vytvoření kuchařky se všemi shromážděnými recepty, které přivezli hosté a návštěvníci akce i přátelé domova. „Důležité je, aby byly recepty jednoduché, ideálně pro šestičlennou domácnost našich klientů a také složené ze surovin, které jsme si schopni na zahrádkách vypěstovat,“ vysvětlila na závěr ředitelka domova Dana Pajerová. 

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy