Internet v Telči se koná už po devatenácté

Zprvu nenápadné setkání odborníků na informační technologie ve veřejné správě v dobách začátku rozvoje internetu a s ním spojených služeb se po devatenácti letech stalo nejen nedílnou součástí tradičního hudebního folkového festivalu Prázdniny v Telči.

uniweb weby

Seminář Internet v Telči je i pravidelně vyhledávaným celostátním seminářem určeným pro odborníky z krajů, měst, obcí, centrálních orgánů veřejné správy a dodavatelů nejmodernějších IT technologií.

Dnešní celodenní seminář zahájil Jiří Běhounek, hejtman Kraje Vysočina, který přiblížil novinky v IT na Vysočině. „Před téměř dvaceti lety si většina z nás vůbec nedokázala představit, jaké služby s sebou rozvoj internetu přinese. Nakupování, internetové bankovnictví i například elektronické objednání u lékařů a na úřadech dnes již bereme jako samozřejmost. Před námi je výzva v podobě zavedení elektronických identit a zjednodušení jednání občanů s úřady prostřednictvím realizace plnohodnotného oběhu dat veřejnou správu. Na státní úrovni je v provozu celá řada aplikací a služeb, které spolu těžkopádně komunikují a mnohdy nejsou plně využívané v praxi, což je třeba změnit,“ říká hejtman Jiří Běhounek, který je současně i předsedou IT komise Rady Asociace Krajů ČR.

 

V programu semináře došlo i na hodnocení služeb poskytovaných Centrálním místem služeb, objasnění pojmů Peering v NIXu, FENIX i dalších oblastí tzv. „Velkého internetu“. Seznámit se přítomní mohou i s řešením konektivity v dopravních prostředcích a odpolední blok je pak věnován tolik aktuálnímu tématu kybernetické bezpečnosti. Akce je pořádaná společností AutoCont CZ, a. s. a Krajem Vysočina.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
čt 09.08.2018 21:41




0 +
 

Hlavní zprávy