Kombinuj a jeď!

Letos v září proběhne už posedmnácté Evropský týden mobility. Motto letošního ročníku zní „Kombinuj a jeď!“ (v originále "Mix and move!"). Pod tímto heslem, které vyjadřuje kombinování dvou a více způsobů dopravy na cestách po městě, nabídnou města od 16. do 22. září 2018, občanům různé akce zaměřené na udržitelné formy dopravy a dopravní výchovu, jako jsou cyklojízdy, pěší výlety, akce pro rodiče s dětmi, pro seniory, pro občany s hendikepem nebo akce na dětském dopravním hřišti.

uniweb weby

Kraj Vysočina se letos do kampaně Evropský týden mobility aktivně zapojí ve všech pěti okresních městech prezentací prostředků udržitelné mobility, které představí v rámci projektu Podpora čisté mobility v Kraji Vysočina,“ uvedl krajský radní a zároveň politik projektu Zdravý Kraj Vysočina a MA21 Martin Hyský. Návštěvníci si budou moci prohlédnout a vyzkoušet elektrokoloběžky, elektrokola a mnoho dalšího.

Samotná města nabídnou během celého Evropského týdne mobility několik akcí. Například v Jihlavě se v pátek 21. 9. uskuteční Den bez aut nebo Cyklojízda pro dospělé i děti, v sobotu 22. 9. bude v Jihlavě MHD po celý den zdarma. Stejně tak Havlíčkův Brod bude mít ve dnech 22. - 24. 9. MHD zdarma. V Třebíči se 22. 9. bude závodit na kolech a kolečkách, město Žďár nad Sázavou nabídne 20. 9. bohatý odpolední program na náměstí a v Pelhřimově se 18. 9. budou v rámci Evropského týdne mobility konat cyklistické závody mládeže.

 

Bližší informace naleznete na webových stránkách jednotlivých měst a na www.zdravykrajvysocina.cz.

 

  •  Gabriela Janoušková, odbor regionálního rozvoje

    Krajský úřad Kraje Vysočina

    e-mail: tisk@kr-vysocina.cz


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
24.08.2018 15:02




0 +
 

Hlavní zprávy