Mladí šachisté na Prázdninovém šachovém turnaji dětí Zima 2017 v Havlíčkově Brodě

Šachisté ŠK Jiskry Havlíčkův Brod připravili na první den jarních prázdnin pro žáky šachových kroužků při ZŠ v Havlíčkově Brodě, Lučici, Okrouhlici turnaj v klubovně Sportovní haly TJ Jiskra Havlíčkův Brod.

uniweb weby

Cílem turnaje bylo využít volného prázdninové dny pro ty žáky, kteří zůstali doma, neodcestovali s rodiči na hory, k moři či na jiné aktivity. V klubovně se do půl deváté sešlo 24 žáků, z toho 17 chlapců a sedm děvčat, věkové kategorie: chlapci/děvčata do 8 let 6/3, do 10 let – 6/2, do 12 let – 3/2, do 14 let- 2/- , pro většinu dětí to byl první větší turnaj, se šachovými hodinami, hrálo se tempem 2×15 minut na partii pro každého hráče, sedm kol.
Turnaj provázela velká bojovnost, nesmlouvavost na šachovnicích, každý toužil zvítězit, dosáhnout na medaili. Většině se to podařilo, v řadě partií rozhodovala zkušenost, štěstí, nikomu „nekapaly slzičky“. Turnaj ukázal, že děti se za dobu co se zúčastňují šachových kroužků na základních školách, v rámci projektu vyhlášeném MŠMT ČR Šachy do škol v šachové hře něco naučily. Tradičně a to i tento turnaj potvrdil, byla největší účast dětí kategorií do 8 a 10 let, řada z nich je talentovaných a jistě o jejich dalších úspěších uslyšíme. Pro celkové vyhodnocení v turnaji byly podstatné kategorie.

Výsledky

Chlapci do 8 let 
1. Sebastián Průša – ZŠ HB V Sadech
2. Tobiáš Novák – ZŠ Slunečnice Okrouhlice
3. Dominik Jirka - ZŠ HB Wolkerova.

Děvčata 

1. Hanička Bártová – ZŠ HB V Sadech
2. Adélka Celarová – ZŠ Okrouhlice  
3. Barborka Břízová – ZŠ HB Štáflova

Chlapci do 10 let

1. Vítek Fencl- ZŠ Slunečnice Okrouhlice
2. Felix Fišer – ZŠ HB V Sadech
3. Václav Švásta – ZŠ Slunečnice Okrouhlice

Děvčata

1. Štěpánka Prášková – ZŠ HB V Sadech
2. Štěpánka Brejchová- ZŠ HB V Sadech

Chlapci do 12 let

1. Erka Bazarsad - ZŠ ZH Štáflova
2. Michal Žáček – ZŠ HB V Sadech
3. Aleš Vondra – ZŠ Lučice

Děvčata

1. Terezka Vodičková - ZŠ HB Štáflova
2. Anička Satrapová-ZŠ HB Wolkerova

Chlapci do 14 let

1. Tomáš Němec – ZŠ HB Wolkerova
2. Zdeněk Fišer – ZŠ HB V Sadech

Všichni obdrželi medaile, diplomy a drobné věcné ceny, kteří nedosáhli na medaili, obdrželi věcné ceny, věnované pořadatelem ŠK TJ Jiskra Havlíčkův Brod, všichni účastníci měli možnost ochutnat i dobroty napečené Lucií Fenclovou, jednou z organizátorek turnaje. Poděkování zaslouží rodiče žáků, kteří umožnili dětem se turnaje zúčastnit, organizátorům ze ŠK TJ Jiskra. Pro děti šachových kroužků na ZŠ budou v rámci seriálu uskutečněny ještě dva turnaje a to pod názvem Jaro 2017 a Léto 2017 termíny konání budou upřesněny.

Atmosféru šachového turnaje možno shlédnout ve fotogalerii ŠK Jiskra Havlíčkův Brod

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy