Mladí šachisté se utkali v Základní škole V Sadech v Havlíčkově Brodě

Přeboru ZŠ V Sadech se zúčastnilo v klubovně ŠK Jiskra Havlíčkův Brod 32 žáků ve dvou turnajích, žáci 1.–5. třídy hráli sedm kol, tempem 2 x 15 minut na partii, žáci 6.–9. třídy systémem každý s každým na devět kol.

uniweb weby

Oba turnaje byly velmi bojovné, vyrovnané, zvláště v kategorii 6.-9. třída, kde o vítězství Jakuba Halamy rozhodlo až druhé pomocné hodnocení, při stejném počtu osmi bodů, stejně jako u třetího a čtvrtého místa. V kategorii nejmladších žáků se přeborníkem stal Tomáš Zvolánek, který zvítězil ve všech sedm partiích a prokázal už zkušenosti z řady turnajů. O pořadí na druhém a třetím místě rozhodlo pomocné hodnocení ve prospěch Vojtěcha Koupara. V této kategorii se ukázala celá řada nadějných, talentovaných žáků a žákyň, zejména z první třídy. Vyzvednout je zde nutné především talentovaného sedmiletého Sebastiána Průšu, který hrou, soustředěností, ale i výsledky budil velký obdiv pořadatelů i soupeřů. Radost byla sledovat i další, Felixe Fišera, Ester Stejskalovou, Kristýnku Karlíkovou, Štěpánku Práškovou. Většina si i poprvé vyzkoušela šachové hodiny. 

Všichni účastníci přeboru zaslouží obdiv, pochvalu, na šachovnici se urputně bojovalo až do matu, ale i patu. První tři žáci v kategoriích obdržely medaile, diplomy a  ostatní pak drobné ceny.
Přebor byl v historii školy prvním, účast a zájem předčila očekávání pořadatelů, nejlepší budou reprezentovat školu v okresním kole Přeboru škol čtyřčlenných družstev, které se uskuteční v pátek 16. prosince v AZ Centru Havlíčkův Brod. 

Konečné pořadí na prvním místech:  
1.-5. třídy 
1. Tomáš Zvolánek 7,0 bodů
2. Vojtěch Koupar 5,0 bodů
3. Patrik Kocman 5,0 bodů
4. Michal Žáček 4,5 bodů
5. Felix Fišer 4,5 bodů

6.-9. třídy

1. Jakub Halama 8.0 bodů
2. Adam Valíček  8,0 bodů
3. David Fidler 7,0 
4. Václav Kučera 7,0 bodů

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 27.11.2016 09:05




1 +
 

Hlavní zprávy