Prázdniny v Telči aneb Sto dvacet minut s Anetou Langerovou

Jedním z vrcholů letošních Prázdnin v Telči byl bezesporu víkendový koncert Anety Langerové, jejíž vystoupení v rámci tour Na radosti 2016 sledovalo zcela zaplněné nádvoří telčského zámku a dvouhodinový proud hudby nepokazil ani úvodní déšť.

uniweb weby

S prvními tóny úvodní písně se na nádvoří zámku v Telči začal snášet déšť, který pak s různou intenzitou skrápěl posluchače celou první třetinu koncertu. Na nádvoří přesto zavládlo hned od začátku souznění mezi hudebníky na jevišti a diváky v hledišti, které se s přibývajícím časem stupňovalo a ještě ho umocnil projev Anety Langerové mezi jednotlivými skladbami, na hony vzdálený manýrům českých star.


Vedle skladeb z nového alba Na radosti, jako je
DívkaSvatá Kordula, Tráva či Maják zazněly v rámci douhodinového hudebního proudu i známé starší skladby až po poslední přídavek Voda živá. Zpěvačka si získala publikum také společným zpíváním, kvalitními, ale srozumitelnými texty a pestrou hudbou, na které se podíleli nejen členové její doprovodné kapely, ale i smyčcové trio. Hudební rozsah současné Anety Langerové nabízí skladby v rockovém hávu nebo ovlivněné balkánskou hudbou, zazněla i hiphopová variace či delší smyčcové pasáže. Ze všech muzikantů vyzařovala chuť hrát a bavit tak nakažlivá, že velmi brzy vtáhla do jednotlivých písni i početné publikum.

Poslední skladby zakončil několikrát potlesk ve stoje. Koncert byl bezesporu jedním z vrcholů celých Prázdnin v Telči, tím dalším by mohl být  v neděli 14. srpna od 19.30 závěrečným koncert Lenky Filipové a její dcery Lenny.

Festivalale nabízí každý den mnoho zajímavostí od pohádek v 15.00, přes koncerty na Kocouří scéně od 17.00, přes hlavní večerní koncerty od 19.30 po Nocturna od 22.30.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky


Hlavní zprávy