Šachový turnaj v Havlíčkově Borové

Šestý ročník šachového turnaje Memoriál Romana Bruknera, bývalého místního starosty, se uskutečnil o víkendu v Havlíčkově Borové, připravili místní nadšenci královské hry pod taktovkou hlavního organizátora Petra Kačora.

uniweb weby

Zábava na 64 šachových polích jak pro místní a okolní mládež, tak dospělé, přilákala celkem třicet sedm hráčů, zájemců o královskou hru, kteří zasedli za šachovnice v místní hospůdce. Turnaj určený především pro  neregistrované a hráče s ELO do 1800, hrálo se devět kol, tempem 15 minut na partii pro každého hráče. Boje na šachovnicích v průběhu turnaje nelítostné, na vítěze čekal velký putovní pohár, pro všechny věcné ceny, věnované pořadateli, za podpory obecního účadu v Havlíčkově Borové.
Vítězství a putovní pohár si do Jihlavy odváží loňský vítěz Aleš Vondra, hrající za ŠK Gambit Jihlava s osmi body, druhé místo s půlbodovou ztrátou na vítěze Jan Dlasek ze Slovenska, hostující v Jiskře Havlíčkův Brod, který vítěze porazil, třetí skončil Bohumír Štěrba ze ŠO Hlinsko.
V žákovské kategorii zvítězil Ondřej Dejmal, druhý skončil Jakub Lacina  a třetí Václav Kubát - všichni z Havlíčkovi Borové. 
Po hlavním turnaji proběhl ještě bleskový turnaj, kterého se zůčastnilo osm zájemců, vytrvalců. Jaromír Kulhánek - amatér, reprezentující Havlíčkobrodský Deník, zvítězil ve všech partiích a byl zaslouženě první, druhý Bohdan Trčka z Prahy, třetí Martin Hrančík z Jiskry Havlíčkův Brod. 

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 05.12.2016 19:58




0 +
 

Hlavní zprávy