Stavebnice Lego od pátku v jihlavském muzeu

V pátek 10. února bude v prostoru muzejní půdy v Muzeu Vysočiny Jihlava otevřena výstava Svět kostiček. Příznivci stavebnice Lego se mohou těšit na modely vyrobené z téměř půl milionu dílků oblíbeného stavebnicového systému. K vidění bude Lego město s kolejištěm a letištěm, sbírka středověkých hradů, zástupci filmové tvorby v provedení z kostiček a mnohé další.

uniweb weby

„Náplní výstavy bude tematická expozice dioramat: Lego město s kolejištěm a letištěm, rozsáhlá sbírka středověkých hradů, dále např. modelová řada vozidel Model Team, City stavba a další exkluzivní exponáty z řad továrních setů i MOC tvorby (My own Creation – má vlastní tvorba). Velkým lákadlem může být i filmová tvorba z kostiček, která představí témata The Simpsons, Back of the Future, Star Wars GhostbustersKrotitelé duchů, Mimoně, Lego Movie. Naleznete zde také sbírku dnes už nevyráběných kostiček, kousátek, chrastítek a dalších zajímavostí pro batolata, která byla známa pod pojmem Lego Baby Primo. Pro návštěvníky něžného pohlaví bude ke zhlédnutí série Lego Elves. Tovární sety z různých časových období budou v jednotlivých tematických celcích při vzájemném porovnávání představovat na první pohled patrné proporční, hmotové i estetické rozdíly na časové ose dle roku vydání exponátů a dostupných kostek někdejší produkce společnosti LEGO,“ přiblížil Petr Šimr, Svět kostiček® - projekt putovní výstavy exponátů ze stavebnice Lego®. 

Pro děti bude připraven plnohodnotně vybavený dětský koutek, ke stavění ve dvou sekcích kostky Duplo i Classic – Basic. Návštěvníci si mohou také v pokladně výstavy zakoupit vybrané druhy nových stavebnic Lego za skvělé ceny.
„Příprava výstavy je sice rozsáhlá a časově náročná, ale nabídne návštěvníkům velmi zajímavou podívanou na část rozsáhlé sbírky továrních setů (ze sortimentu společnosti LEGO za posledních téměř 40 let její produkce), vlastní „MOC“ tvorby člena československého fóra "kostky.org", který se představuje pod přezdívkou "Peesko" a dále exponáty vyzvaných dalších vystavovatelů. Součástí akce bude pro návštěvníky výstavy i několik překvapení,“ dodala Ludmila Moržolová z Muzea Vysočiny Jihlava. Expozice bude zahájena ve 13.00 a bude trvat do 14. května.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky


Hlavní zprávy