Student havlíčkobrodské školy ve finále celostátní soutěže Svačina roku

Ondřej Prchal, student Obchodní akademie a Hotelové školy Havlíčkův Brod, postoupil do finále čtvrtého ročníku gastronomické soutěže Svačina roku s Rio Mare. Mezi nejlepších patnáct v republice ho poslala jeho Tortilla Rio Mare s avokádem, pomerančem doplněná salátkem z polníčku a rukoly.

uniweb weby

Finále proběhne ve čtvrtek 8. prosince v Praze a představí se v něm celkem patnáctka soutěžících ze dvanácti krajů České republiky, kteří si rozdělí ceny v hodnotě 20 000 Kč.

Soutěžící budou připravovat rychlou, chutnou a originální svačinu a musí použít jako surovinu tuňákové výrobky Rio Mare. V živém finále studenti připraví svůj soutěžní pokrm před dvěma porotami, které budou hodnotit například chuť, složení receptury, správnou techniku přípravy nebo jedinečný nápad. Soutěže se účastní studenti středních škol se zaměřením na gastronomii a stravovací služby. Letos se přihlásil rekordní počet 37 škol.

Ceny v hodnotě 15 000 Kč rozdělí mezi tři nejlepší soutěžící odborná porota. Za první místo v soutěži Svačina roku s Rio Mare je dárkový poukaz do e-shopu v hodnotě 7 000 Kč, soutěžící na druhém místě si odnese 5 000Kč poukaz a třetí místo obnáší poukaz v hodnotě 3 000 Kč. Porota pořadatele udělí Zvláštní cenu Rio Mare v hodnotě 5 000 Kč. 

„Snažíme se mladým kuchařským talentům připravit co nejlepší podmínky. Zdarma jim poskytujeme všechny hlavní a doporučené suroviny, zbývající suroviny, nutné pro přípravu pokrmu, dostanou finalisté proplacené. Všichni účastnící finále, včetně zástupců škol, obdrží hodnotný balíček s produkty Rio Mare,“ říká předseda poroty pořadatele a Country Manager společnosti Bolton Lukáš Mouca.

Finálový recept Ondřeje Prchala – Tortilla Rio Mare s avokádem, pomerančem dopněna salátkem z polníčku a rukoly

Suroviny
(4 porce): 1 ks Rio Mare Paté tuňákový krém v konzervě, 2 pomeranče, 2 avokáda, 4 koktejlová rajčata, 1 balení salátu rukola, 1 balení salátu polníček, 4 ks tortilla, na salátek – 1 lžíce vinného octu, 2 lžíce olivového oleje Monini, 10 g polníčku, 10 g rukoly, 4 ks koktejlových rajčat, sůl a pepř na dochucení. 

Postup
: Tortillu opečeme na pánvi, potřeme tuňákovým krémem Rio Mare Paté a poklademe předem očištěným a na plátky nakrájeným avokádem, pomerančem a koktejlovými rajčaty. Nakonec přidáme  rukolu s polníčkem a zabalíme. Tortillu rozkrojíme na polovinu a servírujeme se salátkem. 



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy