Tři tituly z Krajského přeboru Vysočiny v bleskovém šachu do Havlíčkova Brodu

Ve Žďáru nad Sázavou se uskutečnil v hotelu Hajčman na druhý svátek vánoční 35. ročník Vánočního šachového turnaje Memoriál Josefa Chalupy a současně 15. ročník otevřeného krajského přeboru Vysočiny jednotlivců a družstev v bleskové hře.

uniweb weby

Turnaje se zúčastnilo celkem padesáti hráčů, z toho deset s titulem mistrovské třídy. Hrálo se sedmnáct kol v tempu 3 min +2 sec/tah.
Celkovým vítězem a zároveň krajským přeborníkem se stal Filip Vala z TJ Jiskry Havlíčkův Brod, který neprohrál ze sedmnácti partií ani jedinou, třikrát dovolil soupeřům remizovat.
Druhé místo se ztrátou jednoho bodu obsadil Lukáš Karásek z ŠK Gordic Jihlava a třetí místo vybojoval nadějný junior Vít Kratochvíl z TJ Náměšť nad Oslavou, současně i vítěz kategorie do 20 let.
V kategorii dorostenců do 18 let zvítězil čtrnáctiletý Petr Brož z ŠK Světlá n.S. 
Nejlepší ženou a krajskou přebornicí se stala Zuzana Podrázská z TJ Jiskra Havl.Brod
Krajským přeborníkem v soutěži družstev se stal tým TJ Jiskra Havlíčkův Brod  se 43 body, které nastoupilo v sestavě Filip Vala, Vítek Veselý, Zuzana Podrázská, Ondřej Beránek. před TJ Náměšť nad Oslavou se 41,0 body a ŠK Caissa Třebíč, z. s., se 38,5 body, celkem deset týmů. Šachisté TJ Jiskra Havlíčkův Brod tak přivezli ze Žďáru nad Sázavou tři tituly přeborníků Kraje Vysočina, Filip Vala a Zuzana Podrázská za vítězství v přeboru jednotlivců mužů, resp. žen, oba si tím zajistili účast na republikovém mistrovství v příštím roce.
Podrobné výsledky z turnaji  a fotografie na webu ŠK Jiskra Havlíčkův Brod.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy