Turnaj FIDE rapid Pivovaru Dalešice 2017

Pivovar Dalešice a Caissa Třebíč uspořádaly čtvrtý ročník rapid turnaje, který se uskutečnil v sobotu 18. února v prostředí Dalešického pivovaru, kde Jiří Menzel natočil film Postřižiny.

uniweb weby

Letos se tunaj konal poprvé jako Krajský přebor jednotlivců a družstev a také jako součást Grand Prix ČR se zápočetem na FIDE rapid listinu, systémem na deset kol.

Turnaje se zúčastnilo 94 hráčů, vítězem turnaje se stal IM Vojtěch Zwardoň z BŠS se ziskem 8,5 bodu s náskokem celého bodu před druhým FM Josefem Kratochvílem reprezentující ŠK Lokomotivu Brno, jinak z Velkého Meziříčí, třetí IM Neklan Vyskočil z ŠK Duras BVK Brno s IM Jaroslavem Burešem ze ŠK AD Jičín. 

Pátý se umístil Viktor Žigo z Gordic Jihlava a získal titul přeborníka Vysočiny. Na osmém místě celkového pořadí skončil KM Roman Vincze z Gordic Jihlava, který se nevešel do A družstva Gordic, a tak byl zařazen pro tento přebor do družstva Jiskry Havlíčkův Brod, neboť loňskou sezonu za Jiskru úspěšně hostoval v krajském přeboru a obsadil druhé místo. Devátý skončil Filip Vala z Jiskry Havlíčkův Brod a patří mu třetí místo – bronzová medaile Vysočiny. O pořadí na pátém až desátém místě rozhodlo pomocné hodnocení, když všichni vybojovali shodně sedm bodů.

Úspěch Jiskra Havlíčkův Brod zaznamenala i v družstvech, které v sestavě: Filip Vala, Roman Vincze, Vítek Veselý, Ivo Provazník vybojovalo druhé místo v krajském přeboru Vysočiny, od prvního Gordic Jihlava ji dělil pouhý bod, třetí místo obsadila Caissa Třebíč.

Úspěch zaznamenala i v družstvech, které v sestavě: Filip Vala, Roman Vincze, Vítek Veselý, Ivo Provazník vybojovalo druhé místo v krajském přeboru Vysočiny, od prvního ji dělil pouhý bod, třetí místo obsadila .

Podrobné výsledky FIDE RAPID Dalešice

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy